Recept: Wraps Calzone

Het zijn geen wraps, het zijn geen enchillades, het is geen pizza calzone, maar wat is het dan? Tja, eigen maaksel en heul lekker 🙂 Ingrediënten 1 pakje geraspte kaas 1 pakje wraps, 6 stuks 3 ons rundergehakt half bakje champignons 1 voordeelverpakking Italiaanse groenten gesneden 2 knoflooktenen, gesnipperd 1 ui gesnipperd 1 kleine groene …

Lees meer

Recept: Zelfgemaakte pompoen-chilisaus met tortelloni

Ingrediënten Voor de pompoen-chilisaus 1 pompoen uchi kuri (zo’n oranje) chiliflakes selderijzout schepje sambal manis bouillonblokje of zelfgemaakte groentebouillon 1 teentje knoflook geperst En verder 1 zakje tortelloni 2 el kappertjes stukje blauwe kaas (mijn voorkeur heeft bleu d’auvergne) Peterselie versgeknipt Bereiden Schil de pompoen, haal de pitten eruit of in andere volgorde en snij …

Lees meer

Recept: Tomaatjessalade

Voor 2 personen bijgerecht bij pastagerechten. Ingrediënten 1 1/2 bakje cherry-tomaatjes 1 kleine rode ui in dunne halve ringen gesneden 3 el zwarte olijven 1 el honing of agave 1 scheutje balsamico azijn oregano, gedroogd of vers Bereiden Snij de cherry-tomaatjes in kwarten, doe daarbij de gesneden ui en de olijven (als je ze zonder …

Lees meer

Recept: Speculaasbrokken

Heerlijk vind ik ze! En ook niet duur, maar het lijkt me fijner om ze zelf te maken en eens iets minder suiker er in te doen en misschien later een versie met cacao en gember of kardemon. In ieder geval vond ik vanochtend een recept van een jaar terug uit een magazine dat ik …

Lees meer

Recept: Speculaascake

Van een vriendin kreeg ik ooit het beproefde cake recept van haar oma uit Frankrijk. Cake a la Huguette. Ik gebruik het al jaren als basis voor o.a. chocoladecake, maar het volgende heb ik nog niet eerder geprobeerd. Anders is de bruine suiker, de hoeveelheid minder ik wel vaker (origineel 1 1/2 glas suiker), maar …

Lees meer