Stalen Bakblikken & inbranden

Onbehandelde stalen bakblikken voorbereiden voor gebruik Bakblikken van plaatstaal (ook wel blauwstaal genoemd), moet je voor het allereerste gebruik inbranden. Doordat er na het inbranden (bijna) geen zuurstof (en vocht) bij het staal kan komen is er veel minder kans op roest. Inbranden Maak het bakblik schoon met water en een beetje afwasmiddel. Dat is …

Lees meer

Recept: Komkommersalade pittig

Ingrediënten 2 el pinda’s of cashewnoten (die laatste zijn lekkerderder) 1 komkommer, met de kaasschaaf in dunne linten schaven 125 gr taugé koriander 1/2 rode peper schoongemaakt in stukjes of ringetjes Dressing 1 cm verse gember, geschild en geraspt 2 el appelazijn (als je die niet hebt, witte wijn azijn) 3 el ketjap 1 el …

Lees meer

Vakantiedag 4: Wandelen in Hamoir

Vandaag deden we een stukje lopen over een Arden en op de terugweg langs het water de Ourthe. In het kerkje speelden de zwaluwen tikkertje, mais groeit net zo hoog als thuis. Een tjitjak familie woont naast de spoorbrug, Het oorsprong van geluid van de balkende ezel hebben we gevonden! En jeetje wat is het …

Lees meer

Recept: Bloemkoolsalade met garnalen en noodles

Ingrediënten 600 gr bloemkool 1 1/2 el currypasta (groen of rood, maakt niet veel uit) 4 el zonnebloemolie 200 gr (1 deelblokje) Noodles 200 gr ijsbergsla 1/2 gele of rode paprika 1/2 komkommer sap van 1/2 limoen 10 gr koriander, of 1 volle tl korianderpoeder 10 gr munt of 3 el gedroogde munt 200 gr …

Lees meer