Recept: Tzatziki

Ingrediënten 3 volle eetlepels Turkse yoghurt 10% 1 teen knoflook, geperst scheut olijfolie 1/2 komkommer theelepeltje zout Bereiden Rasp de komkommer, schep het zout er doorheen en laat het in een zeef flink uitlekken. In een kom de yoghurt, geperste knoflook, olijfolie en de uitgelekte komkommerrasp samen voegen. Eventueel wat verse of gedroogde kruiden (dille …

Lees meer

2019 Januari blijdschap

Januari, altijd een ‘ingewikkelde’ maand. Te weinig zon, depri daarvan, een nieuw jaar, maar hoe dan… In ieder geval door weer eens m’n verhaardag te vieren, en kreeg veel felicitaties, waaronder deze; Door m’n donkere dagen besloot ik tot een uitje met mijzelf En ging naar de tijdelijke tentoonstelling in het van Gogh museum; Gaugin …

Lees meer

Recept: Boerenkool met pasta

Weer eens even iets anders dan boerenkoolstamppot met worst… Ingrediënten 300 gr boerenkool 3 rode uien, middelgroot, gesnipperd 100 gr gerookte spekreepjes 2 tenen knoflook, gesnipperd 1 bakje (250 gr) champignons 50 gr walnoten in stukjes, even geroosterd 1 tl chiliflakes 1/2 el gedroogde salie, verpulverd 1 of 1/2 klein bouillonblokje scheut olijfolie Penne pasta …

Lees meer

2018 December blijdschap

December was als vanouds weer een ‘drukke’ maand. Socializen, lekkere baksels maken en… Beeckestijn is prachtig & vooral stil rond deze tijd Na een paar anonieme telefoontjes die we niet opnemen, kreeg m’n broer me toch telefonisch te pakken. Hij had de belangrijke vraag; of mijn Lief en ik getuigen willen zijn bij z’n huwelijk! …

Lees meer

Boek: Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

Van mijn Lief kreeg ik voor kerst de trilogie! Helemaal blij mee en het kwam goed uit dat ik Arthur donderdagavond net had uitgelezen, ik kon direct in mijn nieuwe boek beginnen 😀 Samenvatting Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van …

Lees meer

Recept: Bloemenkoekjes

Of Kerstkoekjes, het is maar net wanneer je ze maakt 😉 Ingrediënten 375 gr zeeuwse bloem, gezeefd 125 gr poedersuiker (of zoals onze Zuiderburen ’t noemen; bloemsuiker) 2 eieren 250 gr zachte roomboter rasp van een bio-citroen, of 2 tl citroenrasp van Oetker bigarreau (oeps, geen idee hoeveel, ik kocht zo’n rond bakje op de …

Lees meer