Recept: Stifado met rundvlees

Ingrediënten: 500 gr runderriblappen gyroskruiden olijfolie ongeveer 400 gr sjalotjes, 3 teentjes knoflook 1 1/2 el rode wijnazijn 400 ml passata 2 blaadjes laurier rozemarijn naar keuze Griekse kruiden naar keuze kaiserbroodjes (4 is genoeg voor 2 personen) Bereiden Snijd het vlees in dobbelsteentjes en mix ze met de gyroskruiden. Laat de kruiden en het …

Lees meer

Azijnmoeder!

Dat klinkt wat zurig, maar is iets heel anders dan je denkt! Onlangs heb ik een Fantastische scoby oftewel azijnmoeder in de appelazijn ontdekt. Ik weet ’t niet precies wanneer ik die heb neergezet. Maar het is de hele zomer altijd warm in onze bijkeuken waar de fles in de kast stond, dus groeikansen genoeg. …

Lees meer

Wintertijd

En hopelijk voor het laatst zo’n rare verschuiving in de tijd. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft onderzoek gedaan naar welke tijd uiteindelijk beter is. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de wintertijd beter is voor de gezondheid en de zomertijd veiliger voor het verkeer.

Moeilijk

Tijdens het ontbijt, cruesli met nootjes, druiven (nog van ’n ouders meegekregen) en banaan, Griekse yoghurt, leek het ineens of ik op een steentje beet. Niets was minder waar! Ik had een moeilijke dag vandaag… “Cruesli ik knars mijn ontbijt zegt krak, adoe zeg niet Gebroken!”