Recept: Viskoekjes

Leek me lekker, aangezien we al lang geen vis meer hebben gegeten.. Ingrediënten 300 gr aardappels, geschild in blokjes 400 gr kabeljauwfilet of koolvisfilet rasp en sap van 1 citroen 1 el peterselie, fijngehakt 1 el dille, fijngehakt 100 gr bloem 1 ei 100 gr broodkruim of paneermeel olijfolie Sausje: 1 el geraspte mierikwortel 1 …

Lees meer

Tuinvlinders tel-tiendaagse

Kreeg ik onlangs van een vriendin een prachtige vlinderzoekkaart, en ging daarmee direct ’s middags naar de Haarlemmerkweektuin alwaar achter de kassen een stuk braakliggend land is. Het vermoeden dat ik had werd juist; veel vlinders! En aangezien het weer een hete dag was, liep ik daar in m’n eentje met camera heerlijk te ‘spelen’. Hommels, bijen, vlinders en andere zwevers, heel fijn 🙂

Op dit moment is het vlinder tel tiendaagse. Geen idee of dat aan elkaar hoort, maar het schiet bij mij zo wie zo niet op; een muntvlindertje, gisteren een atlanta en vanochtend een koolwitje. En dat in de afgelopen dagen. Maar mocht je geïnspireerd zijn geworden; de telling gaat nog even door.

37674620_1845506108837719_857245055323209728_n

Check via de Vlinderstichting

Boek: Gods dwazen – Joanne Harris

Joanne Michèle Sylvie Harris, geboren op 3 juli 1964, in Barnsley, Yorkshire, Engeland, is een Britse schrijfster, met een Franse moeder en een Engelse vader. Ze werd geboren in haar grootouders’ snoepwinkel en haar leven was gevuld met eten en folklore. Haar overgrootmoeder stond bekend als een heks en een genezer. Dit was een omgeving …

Lees meer

Recept: Bierbroodje uit de römertopf

Niet een heel groot broodje, maar wel lekker. Ingrediënten 200 gr volkorenmeel 200 gr bloem 50 gr van iets anders.. roggemeel, havermeel, smida 330 gr bier 1 tl zout 1/4 tl gist Bereiden Dag 1 Meng van de ingrediënten een deeg en zet dat tochtvrij op kamertemperatuur weg. Dag 2 Bekleed de römertopf met bakpapier. …

Lees meer

Recept: Doperwtenburgers

Ingrediënten – 150 gr diepvries tuinerwten – 2 el bladpeterselie – 2 el verse dille – 20 gr volkoren graanontbijt (Brinta) – 1 ei – 2 el olijfolie – meergranen brood – 2 el mayonaise – 1 handje rucola Bereiden Doe de erwten in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat ze goed …

Lees meer

Stalen Bakblikken & inbranden

Onbehandelde stalen bakblikken voorbereiden voor gebruik Bakblikken van plaatstaal (ook wel blauwstaal genoemd), moet je voor het allereerste gebruik inbranden. Doordat er na het inbranden (bijna) geen zuurstof (en vocht) bij het staal kan komen is er veel minder kans op roest. Inbranden Maak het bakblik schoon met water en een beetje afwasmiddel. Dat is …

Lees meer