Eerbeek 2012

9-3-2012 Vrijdag

Woensdagavond hadden we de Pluisje al uit logeren gebracht naar opa en oma, en alles bij elkaar was deze week was voor ons allebei een beetje een marathon. Om half 6 kwam mijn bapa nog kratten voor zwager Eef halen, aten we erwtensoep met brood. Deze keer gingen we voor ’t eerst eens s’avonds rijden. Lief had de hele dag nog gewerkt. Om kwart over 6 vertrokken we en reden via Utrecht.

De ring Utrecht was onduidelijk, de kaart lezen kon ik niet meer vanwege ’t donker, de borden waren anders dan verwacht. We verloren een kwartier met te ver doorrijden en weer omkeren bij afslag Nieuwegein. Daarna reden we prima door over een donkere snelweg richting Apeldoorn en afslag Hoenderloo vonden we gemakkelijk. Maar daar ging het alsnog weer mis; ik zag het bordje Beekbergen niet, en die hadden we toch echt moeten hebben!

Via Hoenderloo, Loenen over een donkere bosweg toch in Eerbeek aangekomen, om half 9 s’ avonds. Hebben we er echt zo lang over gereden? ja dus.

Het huisje was koud, maar fijn, spullen snel uitgeladen & we doken in bed na nog wat te eten en drinken.

10-3-2012 Zaterdag

Boodschappen deden we in Eerbeek, nadat we lekker rustig en uitgebreid hadden ontbeten. Veel boodschappen, maar we wisten precies wat en hoe, dus dat was weinig stressvol.

s’ Middags gingen we een uurtje of 2 lopen door het bos naar de Zilvense heide, en dat was lekker. We namen de middenuitgang, en liepen een stukje door ’t bos.

Deze meneer en z’n honden kwam speciaal achterlangs rijden voor de foto 🙂

Zo vroeg in ’t jaar stond het groen op ontwaken

Eerst was het nog redelijk donker en bewolkt op de heide..

Ondertussen werd het steeds warmer buiten,

en op de terugweg zagen we twee konijnen voor ons uit lopen. Open haardvuurtje aangestoken, vroeg borreltijd en een goed boek erbij. Het internet doet ’t niet.

11-3-2012 Zondag

Hadden we in gedachten om naar de boekenmarkt in Brumen te gaan, maar die was helaas al gisteren. Langzaam op, koffie op het terras in de zon! Het lijkt wel lente 🙂 Nadat ik wat vogeltjes met een statief had geschoten, reden we op de bonnefooi naar Brummen, even naar de Gallery waar ze klassieke auto’s hebben. Coertmobielen enzo. Maar die was dicht op zondg (oh wonderlijk) en toen reden we gewoon lekker terug. In het huisje en op het terras heb ik me vermaakt met tijdschriften en boek en vogeltjes en camera, terwijl mijn Lief een flink rondje over de heide ging hardlopen; hij had per slot van rekening de hele week al niets kunnen doen! Na terugkomst op de bank, boek erbij, twee konijnen kwamen langs (dezelfde die we gister ook zagen), en even na 4-en de meneer die ons internet weer werkend maakte. Om half 5 vonden we het borreltijd, en lekker de openhaard aan. Knabbels en babbels, en nu staat mijn Lief nassi te koken. Hmmm. Straks mag ik nog een keertje in bad. En morgen?

12-3-2012 Maandag

Ik denk dat we vandaag een stukje bij de Steeg gaan lopen. Deze week wil ik ook nog naar de Heemtuin op de Posbank en we hebben nog wel meer routes gevonden die we nog niet kennen. Fijn. Rug doet pijn, benen ook, maar het valt tot nu toe nog erg mee.

Zijn we naar de Steeg gegaan; Paviljoen Posbank, waarvan de toiletten nog steeds niet je dat waren, maar wel open, zelfs op maandag! Achterlangs door het bos en heide, leerden we waarom al die dennebomen los langs het pad lagen. Een vriendelijke vrijwilliger legde ons uit dat ze dat deden om de heide te beschermen; hoe minder dennebomen, hoe beter de heide licht lucht en water krijgt. En de zuurtegraad van de grond zal erook wel mee te maken hebben.. Terug rond half 4 (we deden ook nog boodschappen bij de Jumbo Jeetje wat geel!) lekker boek lezen op de bank met een borreltje erbij. Open haardvuurtje aan, en nog een bordje nasi, lekker in bad. Op tijd in bed.

Dinsdag 14-3-2012
Vandaag zou de zon schijnen tussen de wolken door, maar ipv was het nogal somber buiten. We reden naar Beekbergen, bekeken de papiermolen op de tullekensweg en reden door naar Lieren, waar het stoomtreinmuseum is. Indrukwekkend. Het museum was gesloten (zoals bijna alles hier), en toen begon het te regenen. Weet je wat.. koud, oud brood, ik bakte wentelteefjes. De specht hing ineens in de mezenbol! Het konijn kwam ook weer langs, en toen lief terugwas van hardlopen, hing Japie eekhoorn ook in de boom, tussen de gedopte pinda’s 🙂 Vlak daarna belde pa dat de operatie van omaatje goed was verlopen. tja.. voor de dokters misschien. Omaatje heeft gisteravond voor de 2e keer in een week of 2 haar been gebroken. Dit keer het andere been. En ze is al zo de weg kwijt… Het zat toch de hele dag in ons hoofd. Ik ben aan het knutselen, zodirect doen we lekker weer hetzelfde recept van gisteren. En eten we erwtensoep met bockworst op broodjes met mosterd, uitjes en tomatenketchup. Heerlijk, zo’n vakantie!

woensdag 15-3-2012
Gingen we heel rustig aan de deur uit, op naar de steeg, omdaar de rode route te lopen; een andere, die we nog niet hadden gedaan. Over ’t wildrooster, door een bos, waarin veel bomen werden gezaagd, gehakt en weggesleept. Er was zo te zien nog voldoende werk, eerdat het toeristenseizoen begint. Niet al te laat thuis (rond half 4) en toen heerlijk borreltijd, boekentijd en rommeltijd. Eten koken, badderen, slapen. En ik viel van de rand van het bed af! Excuus? Het was donker en ik kon ’t niet zien, scheenbeen links al gestoten (2e keer deze week) en dacht af te kunnen steken. Not!

Donderdag 15-3-2012
Is ’t meissie jarig; 13! en gaan we laat op pad, naar ) Vroeg op pad naar Doesburg, waar we al eerder wazzen, maar nu was het mooi weer. We liepen een stadswandeling door straatjes en hofjes, kwamen bij onze heemtuin aan (dit keer zonder kat), lunchten bij de stadsherberg de Waag, liepen naar het mosterdmuseum; leuk! en daarna naar de 2e hands boekenwinkel de Trilogie. Vrij laat terug, konden wenog even in ’t zonnetje op ons terrasje zitten, maar werd al snel toch te koud. Koken, bakken, borrelen, eten en ondettussen ook opruimen en verzamelen, want morgen gaan we weer naar huis.

Afdrukken