MaJoh ?

MaJoh, wat is dat nou voor rare naam …
Toen ik geboren werd (1966), hebben m’n ouders mij enige tijd later gedoopt. Mijn tante Rietje werd peettante en ik kreeg de doopnamen: Maria Johanna. Vernoemd naar m’n tante en oma (Jans van der Meer-Appelman). In mijn geboortekaartje staat: ‘we noemen haar Rietje’.  Maar helaas was indertijd Rietje.nl niet meer vrij als domeinnaam, dus toen werd het www.MaJoh.nl.

Eigenwijs? Geheel op eigen wijze!
Majoh.nl is al regelmatig verbouwd, en had voor januari 2007 de locatie web-log.nl. Na de laatste upgrade van web-log.nl (toen) besloot ik de boel in mijn eigen hand te nemen. Ik bracht m’n hosting onder bij Alphamegahosting.com. Sindsdien kan ik www.MaJoh.nl aanpassen aan mijn eigen wensen. Als er iets misgaat, ben ik zelf degene die het verprutst. En dat weet ik dan ook 99% zeker 🙂

Ben ik te volgen?
Dit log is een deel van mijn leven, mijn verhaal, met teksten, foto’s & plaatjes over  wat me bezighoudt. Soms wat meer, en soms wat minder. Internet is geen privé-dagboek, ook al lijkt het er een beetje op. Maar zoals m’n schoonmoeder zegt; ons wel en wee is er prima op te volgen 🙂

Nog meer familie?
Lief en ik zijn sinds 19 mei 2006 getrouwd, we woonden sinds 2003 samen in een klein huisje met tuintje in Amsterdam Oud-West.

In februari 2011 kregen we de kans om ’terug’ naar Haarlem te verhuizen, naar een groot huis met tuin voor; Paleistuin-Zuid, en in de zomer van 2012 volgde er nog een tuin achter; Paleistuin-Noord. Mijn ouders, oom & tante, zwager en schoonzus, neefjes Kwek en Kwik wonen bij ons in de buurt, Lief’s ouders iets verderop & vrienden.

Kinderen?
Dinkypoes (mijn oude nenek) bezoekt per juli 2007 de eeuwige poezenjachtvelden, maar sinds december 2007 hebben wij een poezekind Pluisje, (eigenlijk Cameron van Drakensteijn, hoewel ze zich niet als Jonkvrouwe gedraagt), ze is een kleine Britse Korthaar. Een ondermaats poesje, met de fles grootgebracht en niet als poezig gesocialiseerd. Ze denkt dat wij haar ouders zijn.

Ons andere huisgenoot was goudvis Gompie, onze ‘excuusvis’. Hij zwom vroeger als neurotische vis in een bloemenvaas op m’n balie bij Reply Advertising, het reclamebureau waar Lief en ik elkaar ontmoetten. Gompie had maar 1 oog; het andere is door dierenarts Piet operatief verwijderd vanwege een tumor. Hij redde zich er prima mee. En bleek na 10 jaar een vrouwtjesvis te zijn. Gompmarie; daar hebben we nooit meer aan kunnen wennen 🙂 Een paar jaar geleden overleed Gompie tijdens onze vakantie, we hebben hem/haar begraven op een mooi plekje in de Paleistuin-Noord onder de stronk die in z’n aquarium lag. Tegenwoordig huizen daar kikkers onder, die de winter overleven.

Na het overlijden van Gompie, besloten we tot twee nieuwe huisgenoten; Me & Mrs. Jones kwamen in het aquarium van Gomp wonen. Ze waren gezellig aanwezig, maar overleden aan witte stip en nog zoiets ergs. Na een half jaar besloten we toch de gok te wagen; een huis zonder goudvissen is geen huis. Sinds oktober 2017 wonen Ukkie en Plukkie bij ons. We zijn niet heel erg aan ze gehecht, maar ze horen er wél bij.

Meer over mij?
Ga maar kijken en lezen; www.majoh.nl. Oh en ja, ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.

Veel plezier,
Rietje

Afdrukken