Eerbeek 2010

Vrijdag 17-9-2010
Donderdag brachten we Pluis naar 023; ze was heel lief in de auto, en vond het helemaal niet raar om bij opa en oma weer te zijn. Trappetje op/trappetje af. Met een gerust hart lieten we haar daar vakantie vieren.

Vrijdagochtend op ons gemak de auto ingepakt. Uiteindelijk reden we reden er toch nog behoorlijk lang over; 2 en 1/2 uur. We waren maar 20 minuten te vroeg, en dronken een kop koffie in het cafรฉ.

Na 3-en mochten we het huisje in en wat denk je; super-de-opgeknapt huisje, eerst dachten we zelfs dat het nieuw was! Alleen m’n bad hebben ze vergeten terug te plaatsen. Spullen uitpakken, installeren, kaarten en things to do in de omgeving bekeken. En even gebeld hoe het met Pluis was gegaan.

Wil je m’n paddenstoelen verzameling zien?

ik denk dat die hierboven Parelstuifzwammen zijn. Maar de meesten ken ik niet van naam.

Deze stonden allemaal binnen 3 meter om ons huisje!

En dat is pas het begin ๐Ÿ™‚

Toen werd het heerlijk borreltijd, we zaten even met een biertje en portje op onze veranda! , maar het werd al snel te koud. Toen het nog kouder werd, deed lief de open haard aan, en konden we fijn bankstellen. We aten vrij laat Goulash, en mochten toen de kleine inloopdouche met thermostaatkraan en te grote wastafel uitproberen ๐Ÿ™‚

Zaterdag 18-9-2010
Ondanks het vreemde bed heb ik lekker geslapen. Bijna in 1 stuk door & gewone tijd wakker. Het is hier zo fijn stil!

Vandaag gaan we voor een hele week boodschappen doen in Eerbeek, waar we langzamerhand de weg goed weten. Mijn Lief houdt er niet van om in de vakantie in de supermarkt te staan. Maar we hadden expres niet al te veel meegenomen. Super de Boer, maar ook de Action en Hema bleken er te zitten. Handig als je sokken nodig hebt ๐Ÿ™‚

Eenmaal weer terug zijn we nog een anderhalf uur gaan wandelen, via het Midden-bospad van het park stijl omhoog klimmen (oef, dat willen m’n rug & hamsters nog niet),


door het bos en toen een stukje bij de heide.


Want die staat in bloei.


Op de terugweg vond ik nog meer van die denneappeltjes, waarvan ik er een jaar geleden maar 2 meenam. Nu zullen ze in A’dam weten dat ik hier ben geweest ๐Ÿ™‚


Het lopen ging moeizamer dan ik had gedacht, maar ik realiseer me ineens dat ik tegenwoordig vaker op de fiets zit. Toch merk ik werkelijk grote verschillen met een jaar geleden toen ik voor ’t eerst naar MF ging.

Weet je zeker dat je de rest van m’n Paddenstoelenverzameling wilt zien? Ik beloof dat er later ook nog andere foto’s op het menu staan ๐Ÿ™‚


En toen, op het laatste stukje.. schoot er ineens een groot hert van links naar rechts over het pad. Een cadeautje! Is heel iets anders dan de hertjes in de Kennemerduinen.

In de namiddag waren we moe, staken de open haard aan,

want het mooie weer is ons pas later in de week beloofd

En aten we mosselen voor het avondeten.

Zondag 19-9-2010
Er zit een bruin konijn met hele grote oren gras te eten!

Lief is nu rennen, ik weet op de kaart ongeveer waar. Ik zit nog aan de koffie.

Straks gaan we naar Delden, alwaar een Festival is. Heb er zin in. Moet nog beetje wakker worden.

Update:
Delden is een aardig stadje. Ook het Festival Delden was best aardig, maar een beetje tam voor onze smaak, denk ik.

Echt hele oude boeken op de boekenmarkt, straatartiesten die ons niet zoveel te bieden hadden (te traag), en Kunstmarkten lijken altijd veel meer huisnijverheid te bevatten dan werkelijk Kunst. Dus reden we die 5 kwartier terug en hebben heerlijk in ons huisje gerommeld. Met boek op de bank,

knutselpakketje afgemaakt. We waren ook gewoon moe & daarom is zondag rustdag.

Maandag 20-9-2010
Werd ik helaas wakker met behoorlijke pijn in m’n buik. Daar kon ik op ’t moment toch niets aan doen, behalve paracetamol erin. We besloten om ’t ons ‘makkelijk’ te maken door de Kammen-route te lopen over de Posbank. Dat was een heel goed idee.

Een van de mooiste routes van deze omgeving. Dit keer liepen IJslandse pony’s op het pad, waar we dwars doorheen moesten (eng!). Ze deden gelukkig niets, behalve een beetje kijken.

Kijk daar mochten wij dwars doorheen, over het watertje recht omhoog. Maar aangezien het er toch wel veel waren, en ik beestjes toch altijd een beetje onvoorspelbaar vind, zijn we een stukje om ze heen gelopen ๐Ÿ™‚

Deze route hadden we een half jaar eerder al gelopen, maar dit keer was de heide in bloei. Mooi! Hoewel in dit deel alweer enigszins uitgebloeid…

Zwarte torren zijn we ook heeeel veeeel tegengekomen. Kruipend, vliegend, op hun rug spartelend, noem maar op.

Bij de Posbank cafรฉ lagen Hooglandse Koeien, daar hoefden we gelukkig niet doorheen, maar ze waren wel prachtig dichtbij. Eentje lag zelfs tegen het hekje van de paarse route aan. Gelukkig deden wij de zwarte.

Ziet er schattig uit, toch? Is een koe…

Maar dat waarschuwingsbordje zegt vast niet zomaar dat je ongeveer 25 meter van ze uit de buurt moet blijven!

Aan het einde van de tocht lag de Heemtuin van het IVN te wachten, zo’n mooie en zo goed onderhouden bij het bezoekerscentrum. Als ik in de buurt woonde zou ik er graag onderhoud doen.

Ineens ging m’n mobiel af, en belde L., van m’n vorige baan, om te horen hoe het ging. Dat was een leuke verrassing. Op de terugweg nog snel even wat boodschappen, en toen rust… de internetverbinding lag er hoe dan ook uit tot de volgende middag.

Dinsdag 21-9-2010
Lief ging een stukje hardlopen, en ik bij de receptie informeren over hoe dat zat met de internetverbinding, want die deed het nog steeds niet, en we willen wel gewoon bereikbaar zijn per mail. Ik was nr. 5 al van die ochtend, en het zou vast snel opgelost worden. Gaf niets, wij zouden toch al op pad gaan. En zo deden we.

Via de A50 richting Arnhem, naar Kasteel Doorwerth, wat erg mooi was.

Goed verzorgd, leuk filmpje, niet te veel poeha en ouwe dooien, maar een overzichtelijk geheel. Tentoonstelling van schilderijen boven, en we konden een maquette van het kasteel met een kruisboog met kurken beschieten ๐Ÿ™‚ Aangezien het heel mistig en windstil was, vermaakten we ons daar prima.

Daarna aten we een broodje op een picknick bankje en gingen vervolgens de moestuin in (met heel veel soorten kool, kardoen en artisjokken)

Bloeiende Hysop

Appelboom

en de dijk om het kasteel heen bewandeld. Er stonden bomen met Mispels! Heel veel!

Op de terugweg reden we net te ver door, maar we kennen hier ondertussen redelijk de weg en via Beekbergen Loenen toch weer in de supermarkt in Eerbeek terecht gekomen.

Vanavond eten we nasi. Het was zulk mooi weer, dat we op onze veranda konden zitten met een biertje en een boek.

Er rennen konijntjes (klein/groot), eekhoorntjes en allerlei soorten vogels en een kat om ons huisje.

Het stikt hier van de paddenstoelen, en ik heb fotografisch al een hele verzameling aangelegd.

Morgen wordt het nog warmer en mooier weer. Kan ik die majoh eindelijk uitlaten ๐Ÿ™‚

Woensdag 22-9-2010
Woensdag besloten we een stukje verder in een ‘8’ te gaan lopen. We reden richting Renkum en bij Beekhuizerveld reden we het bos in en parkeerden we op de Beekhuizenseweg.

Wat een mooie berg, en mooi bos. En alweer zo’n berg verschillende paddenstoelen!

En het douw zat op spinrag en plantjes..

Lief had een route uitgezocht die gevarieerd was, en goed te doen, en als ik ’t niet meer trok, konden we het kleinste deel van het 8-tje laten zitten en dan waren we alsnog bij de parkeerplaats. Dus dat deden we.

De Beekhuizense Heide en het Herikhuizerveld.

Langs zandvlakte Rozendaal,

de heide (waar erg veel mensen hun hondjes uitlieten, het leek op een rustige dag in ’t Vondelpark!).

Op de terugweg stapte ik bijna op een slang en schreeuwde het uit. Lief schrok meer van mij dan van het beest, en later bleek het een zij, nogal grote (abt 1.20m) Ringslang te zijn.

Alweer erg veel vliegenzwammen, en deze stond om de hoek van ons huisje! Weet je dat de regen die witte vlokken er langzaam afspoelt?

Op de terugweg reden we door het bos verder, richting transferium Posbank en daar haalde ik in de IVN tuin nog even twee plantjes; Kaardebollen. Die kun je er zo kopen, geld leg je in ’t bakkie dat erbij staat. Ik hoop dat ze het overleven ๐Ÿ™‚

Eenmaal terug bij ’t huisje, was daar die rare eekhoorn weer. Maar alweer minder bang; ze ging er zo voor zitten, en joeg een andere eekhoorn weg!

Donderdag 23-9-2010
Voor donderdag hadden we allerlei losse dingen die we wilden zien, of konden gaan doen bewaard. In ’t autootje naar Brummen gereden, waar we in de Gallery oude automobielen konden bekijken; gaaf!


Mijn favoriet is en blijft toch een volkswagen picknick-auto. Maar onze trouwauto (die er niet stond) is een goeie tweede. En net toen we weggingen liepen we tegen de

Delorian aan! Ik waande mij back to the future ๐Ÿ™‚

Maar, wat ik eerst niet had meegekregen; in hetzelfde gebouw zit ook het Toy’s museum. Dat was ook erg leuk, de tijdelijke Marklin expositie, voor wie ’t niet weet: de treintjes.

Er was te veel om op te noemen; een poppenhoek, winkeltjes, kwartetten, knikkers, hobbelpaarden,

ik kon er sjoelen,

een Meccano vitrine, met echt bewegende delen als je er een muntje ingooit,

de hele verzameling

en een echte wensput. ‘Ieder mens heeft een wens’ stond erop de rand. In zo’n omgeving wil je wel weer even kind zijn.

Vervolgens reden we door Zutphen aan de overkant van de IJsel weer terug naar het stadje Bronckhorst, want dat heet het kleinste stadje van Nederland. Was inderdaad klein, mooie huisjes, een Dickens museum waar we beiden geen zin in hadden (het zag eruit alsof je continue zou moeten bukken, en mijn lief is bijna 2 meter). We hebben er even op een terrasje gezeten, en reden toen met de auto de Veerpont op, terug naar Brummen en toen Eerbeek. Eenmaal op Coldenhove aangekomen, konden we nog heerlijk in de zon op onze veranda zitten, de eekhoorns, gaai en mezen voeren met doppinda’s.

En daarna pakten we onze koffers in.

Vrijdag 24-9-2010
Als onze vakantie erop zit, willen we ’t liefst meteen thuis zijn. Helaas kan ik nog steeds niet toveren, maar hadden we wel snel ingepakt, en konden ook snel wegwezen.

Binnen no time waren we thuis, laaiden de boel uit (joehoeee, de steiger was al weg!), was in de machine en toen Pluisje ophalen.

In H’stede even een uurtje in de zon gezeten, en toen we thuis waren, kon Lief de auto nog inleveren.

We hadden een fijne week gehad, altijd te kort, maar waren ook wel blij om weer thuis te zijn. Oost West, thuis best.

Afdrukken