Tuintje 2008

Maart 2008

Blijkbaar ben ik veel meer met ‘de natuur binnen’ (lees ‘Pluisje’) beziggeweest, dan mijn tuintje buiten! Geen foto’s van januari & februari, maar daar mis je niet zoveel aan. Het is een troepje, we willen de schuttingen Pluizenproof maken, en daarvoor is het enige dat ik tot nu toe gedaan heb, het rek verwijderd waar de clematis (die al uitliep!) tegenaan groeit.

Het rek was vorig jaar vernield door klussers van de woningbouw, en daarna improvisorisch gerepareerd. Moest dus toch al vervangen. Nu hoop ik dat het binnenkort een beetje warmer wordt, zodat ik toch écht het uitzicht weer een beetje vriendelijker kan maken.

Maar tot die tijd heb ik viooltjes 🙂

14-3-2008

Nu hebben we eindelijk een heel klein beetje zon op het bankje! Dat betekend dat ik met dikke trui aan al het een en ander kan gaan doen. Het rek is nog in redelijke staat, moet wat aan gerepareerd worden en dat kan dan weer terug.

Besloten hebben we om niet een heel erg uitgebreid pakket met palen enz. te gaan maken, maar gewoon de rekken bespannen met gaas en Pluisje mag aan een tuigje naar buiten om te oefenen en wennen. Dat klinkt misschien een klein beetje zielig, maar Pluisje luistert nogal slecht, is heeeeel erg snel afgeleid door van alles en nog wat en oefent zich nog in het sluipen, vangen van prooien enzovoort. Een beetje rustig aan kan geen kwaad.

Zojuist heeft zich voor het eerst dat ik weet een klein, dik roodborstje zich in de schelp gewassen. De foto is net niet gelukt 🙂

26-3-2008

Geen foto’s, maar het sneeuwt al sinds de Paasdagen!

Een Maartse wetenswaardigheid:
Het gezegde “Maart heeft negen zomerse dagen” heeft niets te maken met het weer. Boerenarbeiders werkten vroeger op winter- en zomertarief. Op 21 maart ging het zomertarief in.

Maar hier bij ons komend weekend zomertijd, dus; de klok een uur vooruit.

April 2008

12 april 2008

Mei 2008

4-5-2008

9-5-2008
Luilak slaan we maar over dit jaar. Het is heel mooi weer, we hebben weer een heerlijk lang pinksterweekend en een drukke week achter de rug.

Ik heb de laatste paar dagen samen met buuv A. haar tuin onder handen genomen, vandaag was de perfecte dag om met water en een hogedrukspuit bezig te zijn. Dat ding is geweldig!

Vorig weekend onze tuin onder handen genomen, je ziet het in een paar uur zo opknappen. Even geen foto’s van haar tuin, maar wel een paar van de onze; ik zou het nieuwe hekwerk nog laten zien. Niet een schoonheidsprijs, maar ook niet grof en erg lelijk. Voorlopig hoop ik dat er snel veel klimplanten tegenaan gaan groeien 🙂

10-5-2008

12-5-2008

Vandaag was het 26 graden, volop zon en zijn we enigszins aangebakken op onze fietstocht naar het NDSM terrein. Het is al een paar weken droog, lijkt wel bijna zomer (de tuin moet gesproeit s’avonds en de voordeur klemt vreselijk), maar dat duurt nu niet zo heel lang meer. Morgen wordt ook nog een mooie dag, maar de klein wolkjes beginnen er al aan te komen. Ik hoop dat we morgen, liever woensdag (komt beter uit) nog kunnen barbeknoeien met B & K, maar dat is nog even afwachten. Duimen! Want je weet maar nooit hoe lang het daarna duurt…

Juni 2008

is ons een beetje voorbij gegaan; de 1e week waren wij in Griekenland, Corfu en daar leek het nog enigszins voorjaar met klaprozen enzo. Ons tuintje groeit en bloeit, en aangezien ik weinig foto’s heb gemaakt volgen er hier een paar.

Juli 2008

4-7-2008

 

24-7-2008

Zelfgemaakt zonnescherm

September 2008

29-9-2008

Eind september is het al en nog steeds geen update over ‘mijn tuintje’. Augustus kan ik me niet veel meer herinneren; we zijn de laatste week op vakantie geweest in Drente, en dat was heerlijk, ongeveer 18 graden en droger dan verwacht.

Ook september nu is best aardig geweest; af en toe van die dagen met compleet herfstbuien, maar werkelijk koud is het overdag en ook s’nachts nog steeds niet echt. Gisteren nog konden we met een trui extra nog prima in ons tuintje zitten, ook al is daar bijna geen zon meer.

De lampionnetjes hebben zich door de tuin vertakt naar deze kant; ik kan ze vanaf mijn werkplek vanzelf oranje zien worden.

De merels wassen zich er nog steeds in, en maken er een vieze boel van.. En deze is van de zomer naar beneden komen vallen. Ik dacht; ze bellen wel aan als ze haar zien, maar dat was niet het geval.

De bergkast is opgeruimd (sort of), de rest gaat binnenkort in winteropstelling en de barbeque gaan we niet meer gebruiken. Het is herfst.

Oktober 2008

31-10-2008
Op m’n vrije vrijdagochtend ons tuintje opgeruimd en de winteropstelling klaargezet. Bankje weer bij de deur, want voorlopig komen we toch niet écht veel buiten.

Deze konden nog net even geoogst worden
Lampionnetjes uit de tuin

Afdrukken