Recept: Mexicaanse gehakt, bonen en puree schotel uit de oven

Ingrediënten
pondje aardappelen
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijngehakt
2 rode puntpaprika’s, in blokjes
500 gr rundergehakt
zonnebloemolie
1 1/2 el Mexicaanse kruidenmix
1 blik pittige kidney beans, afgespoeld en uitgelekt
150 gr mais, afgespoeld en uitgelekt
150 gr geraspte kaas

Bereiden
Maak van de aardappelen een puree, doe er voor de lekker wat peterselie doorheen. Verhit in een grote koekenpan de zonnebloemolie. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook. Voeg de paprika toe en bak deze kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Schep de Mexicaanse kruidenmix erdoorheen.Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de kidneybeans en mais door het gehaktmengsel en verdeel dit in een ovenschaal.Strijk de aardappelpuree over het gehakt-bonen mengsel. Bestrooi de puree met de geraspte kaas. Zet de schaal in de oven en laat deze ongeveer 15 a 20 minuten bakken tot de kaas gesmolten is en een beetje bruin wordt. Smakelijk!

Tip: verkruimel tortillachips over de puree en dan pas de geraspte kaas.

Afdrukken