Recept: Mexicaanse zwarte bonensaus

Dit recept is zo makkelijk en smakelijk bij wraps met dingetjes… Moet je alleen een blik zwarte bonen in huis hebben 😉

Ingrediënten
1 blik zwarte bonen, 400 gr
1 rode peper; fijngesneden, of chiliflakes
1 kaneelstokje
5 knoflooktenen; 3 hele, 2 fijngehakt
2 sjalotjes of kleine uitjes, gesnipperd
oregano (vers of gedroogd)
2 tl venkelzaad, fijngevijzeld
1 limoen
1 tl baking soda
scheut olijfolie

Bereiden, deel 1
Doe de zwarte bonen met vocht in een steelpan. Voeg daarbij de 3 knoflooktenen, kaneel, baking soda, oregano en venkelzaadjes. Roer alles door elkaar en laat het spul zachtjes aan de kook komen. Ongeveer 40 minuten zachtjes laten pruttelen.

Bereiden, deel 2
Fruit in een koekenpan sjalotjes, peper en knoflook in een scheut olijfolie. Dan de bonen van het vuur, knoflook en kaneelstokje verwijderen. Giet 2/3 van de bonen in de koekenpan bij de gebakken sjalotjes. Bak ze nog even mee. Daarna de inhoud in een hoge kom en staafmixer tot een gladde saus. Giet de saus terug in de koekenpan en voeg het restje bonen toe. Limoen erboven uitknijpen. Als de saus te dik is kun je nog een beetje water toevoegen. Smakelijk!

Afdrukken