Corfu 2008

Gisteravond (zaterdagavond 14-6-2008) thuis gekomen van een weekje vakantie op Corfu.

Daar zaten we in het appartementencomplexje Helen’s Village, in een 1-kamer appartementje met uitzicht en waranda met schaduw, een keukentje en badkamertje en daarbij een zwembad, bar en eetgelegenheid. 300 m lopen van het kiezelstrand, en gelukkig het minst toeuristische gedeelte van Corfu. Zaterdagavond kwamen we aan terwijl het stortregende, na 2.40 uur in het vliegtuig, en ongeveer 2 uur in de bus, die alle andere gasten onderweg bij hun onderdak afzette. Wij waren de laatste, en de buschauffeur reed bijna het strand op; hij kon het niet vinden 🙂

We zijn een ochtend gelopen via het strand naar het dorpje Acharavi, dat was ongeveer 2 kilometer verderop. Echter moesten we nog even wennen aan het Griekse tempo van vroeg op, siesta na 1-en en tegen 5-en weer actief. Dat is nog steeds de beste manier om in zo’n warm land de dagen door te komen.

Acharavi, Almiros

Dus in Acharavi aangekomen was het heetst van de dag en waren we heel blij dat we deze Lemon Garden vonden. Letterlijk, het bladerdak werd voor het grootste deel bepaald door citrusbomen en ook nog druiven. Ik viel gewoonweg voor de kleuren 🙂

Lemon Garden

De Kaffe Frappé was er ook lekker, en ik bedacht dat ik ergens op zolder nog zo’n shakebeker heb staan. Toch maar eens opzoeken als het in Nederland weer warm wordt. Na deze belevenis deden we een dag niets, en waagden ons toen toch weer aan een wandeltocht. Het leek erop dat we via de ‘zeeweg’ (daar waar het steentjespad ophoud) Agios Spiridon zouden kunnen bereiken. De heilige Spiridon ligt daar begraven of zoiets, en daarom heten heel veel jongens van het eiland ‘Spiro’, zo gaat het volksverhaal. Het stuk lopen was mooi, maar heet, en na een stuk strand, kwamen we gelukkig in een bos en daarna in een toeristenbaai. Het kerkje verdween in de strandstoelen en restaurants met internet, wij verdwenen in een taverna en daarna in een taxi. Want een bus kwam er niet.

Baai Almiros

De rest van de week hebben we weinig of niets gedaan 🙂

Nou ja, ik heb 2 boeken uitgelezen, een mutsje gehaakt, heerlijk gegeten en genoten van het samenzijn met mijn lief, de zon, de plantjes en Griekenland.

To Fagotion

Afdrukken