Eerbeek 2009

11-9-2009
dag 1
Het is hier* zo ontzettend mooi! De Eekhoorngarantie bij Landal pakte heel goed uit: direct de eerste dag kwamen we er wel 3 tegen (daarover later meer), zomaar in het wild. Het stikt hier van de eekhoorntjes!

Vrijdagmiddag hier naartoe rijden was een ellende; files en nog eens files. Gelukkig hadden we Pluisje al op tijd afgezet bij opa, dus dat kon niet meer misgaan. Ze was er meteen gewend, en liep te spelen, gapen, eten. Dus toen we hier eenmaal waren, hebben we de boel uitgepakt, onszelf geïnstalleerd, gegeten, en vervolgens lekker vroeg naar bed.

Eekhoorngarantie bij Landal

*Hier = Bungalowpark Coldenhove (Landal) te Eerbeek, Gelderland. Dat ligt in de Veluwe Zoom, aan de Zilvense heide en Loenermark.

Dag 2
Zaterdag liepen we zo’n 6,5 km route, die op een briefje was verspreid door de receptie alhier. Enigszins verouderd, geen kaartje erop geprint, vonden we gelukkig toch onze weg door het bos- en heide gebied tussen de Loenermark en Zilvense heide.

Zilvense heide

Paddestoel

Het was droog, de zon scheen. Een goeie dag voor een wandeling. Op de camping werden we ineens verrast door een stuk of drie eekhoorntjes die hazelnoten aan het sprokkelen waren!

Terug bij het huisje, konden we heerlijk op ons terrasje in de zon een boekje lezen, vogeltjes kijken (meesjes, vinkjes enz.) en een glaasje drinken. Nog even in bad met Kneipp en twee herfst-elfjes gemaakt. Daarna aten we kaasfondue met paprikasla.

Dag 3
Zondagochtend ging Lief een flink stukje hardlopen en kwam herten tegen! Ik begon in mijn nieuwe boek Quantum Zwaartekracht 2 Daemonia* van Justin Robson.

s’ Middags gingen we naar Ellecom en de Steeg.

Ellecom

Op zoek naar een ouwe dooie; voorouder van mij: Johannes Ort (1760 – 1829) en zijn vrouw Phillippa Catharina Soder (1760 – 1834). Ze waren ondanks de oudheid van het kerkje in Ellecom niet te vinden, maar het was wel grappig om zo de begraafplaats te kunnen zoeken. Aangezien we erachter kwamen dat het Open Monumentendag was; zijn we naar Kasteel Middachten gegaan; erg mooi, indrukwekkende tuinen.

Middachten

Eenmaal terug waren we hartstikke moe, lazen nog een boek en aten spaghetti met gehaktsaus. We hadden namelijk op de heenweg koelelementen en een koelbox en tas meegenomen met een kleine inhoud van ons vriezertje. Winkeltjes in dorpjes bezoeken is leuk, maar boodschappen doen in een willekeurige supermarkt vinden wij geen bal aan in onze vakantie.

*update: in 2 dagen uitgelezen!

dag 5
Maandagochtend gingen we eerst boodschappen doen in Eerbeek; dat was niet moeilijk, want het is een klein stadje met een Super de Boer. ’s Middags gingen we een mooi rondje over de hei wandelen.

Maar doordat ik een beetje moe was, zag ik dat ene stronkje niet, en ging ik onderuit! Tja, dat krijg je als je moe bent, en nog niet eerder vakantie hebt gehad. Dan gebeuren er soms stomme dingen. Toch maar doorgelopen, want het was er zo mooi!

paddenstoel

heide

Het rondje was veel langer dan geplanned; ze hadden de weg door de Zilverense heide weggehaald. We moesten er omheen.

En toen kwam ineens die dreigende donkere wolk over de top van de heuvel 🙂 Uiteindelijk kwamen we kletsnat geregend terug. We staken heerlijk het open haardvuur aan, glaasje port erbij om warm te worden,

open haard

lief maakte koolsla, gebakken aardappeltjes en biefstukjes met uitjes. En verder: Bad & Boek!

Afdrukken