Recept: Groene curry

Al een paar keer heb ik voor de makkelijk of in de aanbieding een verspakket ‘Groene Curry’ in huis gehaald. Het enige dat je hoeft te doen is 300 gr rijst en 300 gr kipfilet toevoegen. De routebeschrijving staat op de kartonnen wikkel, en is eigenlijk heel simpel. Eerst alle groenten in stukjes hakken, ui snipperen en de kipfilet in blokjes. Rijst koken en de rest even snel wokken en daarna nog een kwartiertje stoven. Kind kan de was doen.

Zelf volg ik niet helemaal de gebruiksaanwijzing. Om te beginnen gebruiken wij tegenwoordig kippendij filet. Smakelijker en eerst even afspoelen. Groene curry pasta kun je zelf maken, of los van de toko of supermarkt halen. Mocht je alle overige ingrediënten in huis hebben, dan kun je direct aan de slag. Oh, en op de verpakking staat dat het voor 3 a 4 personen is bedoeld. Bij ons niet hoor, wij eten weinig rijst en veel groenten. Afgezien van een beetje saus eten wij met 2 personen alles op.

Wat zit er in?
1 mini- of halve komkommer
1 groene paprika
1 aubergine (niet te groot)
1 courgette
1 ui
2 tomaten
1 zakje/pakje groene curry pasta
1 pakje kokosmelk

toevoegen
300 gr kippendij filet
300 gr rijst

Bereiden
Snipper de ui. Was de groenten en snijdt de in blokjes van verschillende afmetingen. Kippendijfilet even afspoelen en in blokjes snijden. Bak de ui met een klein beetje zout tot ze glazig zijn. Kippendijfilet erbij en ongeveer 4 minuten wokken. Dan de groenten erbij en ook zo’n 5 minuten wokken. Groene currypasta erdoor roeren en ook mee wokken zo’n 5 minuten. Zet het water voor de rijst op en kook deze tijdens het stoven van de curry. Voeg de kokosmelk toe (eigenlijk is 1 pakje teveel! tenzij je van veel sap houdt), deksel op de pan, op een lagere temperatuur 15 a 20 minuten stoven. Eet smakelijk.

Tip: wanneer je niet veel rijst eet, kun je voor het gemak ook rijstbuiltjes gebruiken.

Afdrukken