Tuintje 2010

Januari 2010

6-1-2010

Je wil echt niet weten hoe ons tuintje eruit ziet. Volledig besneeuwd, de haag weggekapt en het enige vrolijke daaraan is dat Pluisje hobbelhobbelhobbelt van de slaapkamer naar de achterkamer om te zien welke katten/vogeltjes/beestjes er nu weer buiten lopen..

Vlak voor kerst hebben we een grote ketting geregen en voor de vogeltjes op het hekwerk opgehangen.

vogeltjesvoer

Februari 2010

Heb ik maar overgeslagen. Het bleef sneeuwen, vriezen, sneeuwen, het leek of er geen einde aan kwam.

Maart 2010

7-3-2010:
Er is nog steeds nachtvorst. -4, -6 etc. Maar overdag wordt het al wat warmer, en sinds een dag of 2 hebben we ZON en is het droog! En ook is er een minuut of 3 zon op ons bankje in de tuin. Langzaam gaan we toch de lente in, gelukkig.

21-3-2010:

eindelijk lente!

April 2010

Wij gingen 9 april op vakantie, toen werd het al mooi weer! Nog enigszins koud in de wind vaak, maar in het zonnetje kon je al aardig je gezicht bijkleuren na de winter. Daarna werd het alleen maar mooier weer en bleef het enige weken droog. Hoewel ik er de laatste week niet heel veel van mee kreeg, vanwege een fikse verkoudheid.

28-4-2010:
We hebben samen de vloer aangeveegd, de vlonders een bezem gegeven en nieuwe plantjes in de grond gezet. Rozemarijn, thijm, mittagsblumen, sneebes, en cosmea’s voor de gezelligheid.

29-4-2010:
We konden voor het eerst weer buiten eten!

Ik kwam bij de bloemenman een plant tegen die Snacker heet. Blijkt een minikomkommer te zijn, die geoogst kan worden als ze 10 cm groot zijn. Ben benieuwd, hij ziet er uit als een soort courgette of pompoenplant, en mag omhoog klimmen in het rek.

30-4-2010:

Op Koninginnedag regende het voor het eerst sinds weken overdag, maar gelukkig kwam s’middags de zon weer tevoorschijn.

Mei 2010

2-5-2010:
En nu regent het al de hele dag gestaag door, en is het zo’n 8 graden buiten. Brrrrr….

24-5-2010:
Wil het in de tuin nog niet echt groeien, iets leuks op tafel kan natuurlijk altijd

Update: en omdat het zo lang (te) koud bleef, is de snacker na de 1e week stukgevroren, en lopen alle planten zo’n week of 2 achter.

Juni 2010

23-6-2010:
Dinkypoezebloem met Pluizeharen 🙂

Dinkypoezebloem met Pluizeharen

26-6-2010:
Eindelijk is het zomer geworden. In de tussentijd hebben we toch nieuwe vlonders bijgekocht en heb ik die kunnen leggen. Het ziet er weer een stuk gezelliger uit. Een nieuw bankje, dat hopelijk langer meegaat dan de oude, die al stuk was toen we ‘m kochten. Dat bankje staat nu bij Aly in de tuin als plantentafeltje, en daar staat ie goed.

Vorige week heb ik wat nieuwe planten op de Bloemenmarkt gekocht

en deze

Maar ik weet echt niet meer hoe ze heten..

Er groeit aan een van de plantjes (die bijna allemaal zijn opgegeten) 1 tuinbonenpeultje, zal mij benieuwen hoever die komt. Dus heb ik de doperwtjes maar in een pot gezet, hopelijk gaat dat beter.

En verder groeit en bloeit het allemaal als een tierelier met dat warme weer, en zitten we veel in de tuin. We kunnen weer buiten eten, en dat maakt het helemaal fijn.

Juli 2010

Begin juli hebben we een paar hele warme dagen gehad. De planten groeiden ineens heel hard, en er waren zelf een paar dagen dat we een scherm ophingen tegen de zon, en Pluisje plat op de grond ging liggen, te warm om te bewegen.

2-7-2010:
Het hek is in ieder geval weer helemaal begroeit.

9-7-2010

20-7-2010:

Ik had tuinbonen in de grond gestopt; om te kijken of ik een beetje eigen ‘moes’ kan verbouwen in ons postzegeltuintje. Maar 2 tuinbonen aan 8 planten; daar krijg je je maag niet mee gevuld!

27-7-2010

Begin juli kocht ik een ‘Gouden Hop’ op de Bloemenmarkt op ’t Singel. Maar wist ik veel; je hebt ‘mannetjes’ & ‘vrouwtjes’. De mannetjes vormen niet die leuk hopbellen, de vrouwtjes wel.

Dit leuke paarse bloemetje is 1-jarig, en staat in een potje in het hek.

Augustus 2010

De temperatuur stelt zich uitermate teleurstellend op in deze slotfase van augustus. De temperatuur zal niet veel hoger uitkomen dan slechts 15°C, dat is een middagtemperatuur die normaal is weggelegd voor begin oktober.

Wanneer het zeiltje zo is gespannen, dan heeft het veel geregend, of het gaat veel regenen. Te warm buiten om binnen te blijven, maar te nat buiten om in het postzegeltuintje zelf te zitten.

14-8-2010
Het frituur van de buur naast ons begint steeds irritanter te worden, evenals de kattenpieslucht achter het bankje. Er lopen steeds meer kleine katjes rond, waarvan je je kunt afvragen of die wel een baasje hebben. Dat wordt heel zielig in de winter..

Ik weet nog steeds niet of die Gouden Hop nou een mannetje of vrouwtje is.. ik wil van die mooie bellen!

September 2010

5-9-2010
Vanwege de steigers en schilders moest de Vlinderstruik gesnoeid, en ook alle overige planten in ons geveltuintje. Zie het resultaat:

En in het postzegeltuintje komen weer spinnen uit hun hoekjes gekropen; ze hebben het druk

12-9-2010:

En uiteindelijk komen we er aan de achterkant ook niet onderuit: Dr Steiger was here..

Gelukkig is de andere kant niet aan de beurt, en kunnen we het daar nog enigszins gezellig maken. Echt relaxed zitten is er niet meer bij, het wordt bovendien steeds kouder en de zon verdwijnt is bijna verdwenen.

November 2010

30-11-2010
Sinds vorige week werd het almaar kouder en kouder.. En toen begon het gisteren te sneeuwen. Er ligt ongeveer 3 cm in de tuin, op straat iets minder, en het is berekoud buiten, o.a. vanwege de Noordoostenwind. Tijd om de pinda’s en mezenballen weer buiten aan het rek te hangen 🙂

December 2010

4-12-2010
Winters wit en koud in het postzegeltuintje

Afdrukken