Tuintje 2011

Januari 2011

8-1-2011
Het ziet er niet echt leuk uit in het tuintje; de sneeuw is weg (vlak voor de kerst was het meeste opgelost), maar verder is het gewoon een winters postzegeltuintje. Wel nog aardig wat groen, wat me verbaasd. Ik had een streng doppinda’s en een mezenbal op het tafeltje bij de slaapkamer neergelegd, maar de (hout)duiven hebben het eraf gerukt en eten nu op de grond alles op. Pluisje vindt het wel spannend, die grote vogels in de tuin. Zelf had ik graag gezien dat er wat ander grut aan kwam vliegen, maar ja, je kan niet alles hebben.
Vandaag was het eigenlijk warm, 7 graden, en veel regen & wind vandaag.

21-1-2011
Vanmiddag kwamen er twee koolmeesjes en een roodborstje en een dunne vrouwtjesmerel voorbij, die een beetje aan de mezenballen begonnen te pikken, maar niet heel enthousiast. Er komen langzaam bolletjes en nieuwe puntjes uit de grond, ik heb werkelijk geen idee wat ik waar heb neergezet in oktober.. En verder is het een droge dorre wintertuin. Het balkon van de buren lekt. De kerstboom is alweer gegroeid.

Update 23-1-2011
Nou, dat viel niet mee dit jaar met die vogeltjes. Ik weet dat hier in de binnentuin ook een roodborstje zit, koolmeesjes en vorige week zag ik nog 3 staartmeesjes! Maar mijn score was de volgende:

  • 1 houtduif
  • 1 ekster
  • 3 merels
  • 1 gaai
  • 2 halsbandparkieten

27-1-2011
En dus ben ik aan het bedenken hoe ik al die planten en plantjes mee kan nemen naar hun nieuwe plek, die waarschijnlijk voor de meesten van hun niet geschikt is… Een voortuin op het Zuiden!

7-2-2011
We zijn druk bezig met de hele verhuisklus, dus ook in het tuintje. Vandaag was de dag dat mijn mams kwam helpen, en die heeft me toch een werk verricht! Enorm veel planten uit de grond geschept (iets wat mij met m’n rug nog niet lukt), en gesorteerd in manden en plastic zakken gedaan; klaar voor de verhuizing naar de tuin op het Zuiden. Dat wordt nog wat!

Wat hebben we meegenomen?
De dinkypoesebloem (hortensia, die bloeide toen ze overleed), de bruidssluier (gekregen van m’n broer Jan toen hij van Hoorn naar Ridderkerk verhuisde), de roos van Bertus (gekregen toen wij trouwden), de Apios Americana, en zo nog heel veel meer. Oregano, vlinderstruik, hertshooi, laurier, aardbei, elvenbloem, varentjes, lampionplant, vrouwenmantel en vrouwenbedstro, vergeetmijnietjes, bolletjes (m’n eeuwenoude sneeuwklokjes), ik kwam zelfs topinamboer tegen!

De whysteria helemaal gesnoeid, want ja, je moet het netjes achterlaten, en de bakstenen tegen het hekwerk aan gelegd. Alle stenen die hier in het tuintje liggen, komen ook uit het tuintje. En dan lijkt het nog steeds alsof er niet veel is gebeurd… maar dat lijkt zo. Wat er mee moet aan planten staat in ieder geval klaar. En verder komt er binnenkort nog zo’n dag.

Afdrukken