Ede 2011

29-7-2011
Binnenkort hebben we twee weken vakantie! En dan gaan we naar:
Landgoed Valkenburg

Vrijdag 26-8-2011 : Op naar Ede

Aangezien we pas om 15.00 uur in ons huisje konden; vertrokken we rond 13 uur. We hadden de vorige dag de tip gekregen om niet via Utrecht te rijden, want dat zou helemaal een ramp zijn. Wel, het autootje is fijn, zo eentje hebben we eerder gehad, hij reed goed, het onweerde en regende en we deden er 2 uur over. 2 uur! Om 15.10 stapten we uit de auto voor het ‘huisje’ de veranda op.

En schudden de hand van de eigenaar die het ons verhuurde.


Finnhouse!! Yeah!!

Het is mooi hier, er zit schrikdraad om de finnhouse heen vanwege de zwijnen, ja echt. Veel frutsels, plantjes, nepplantjes

en gratis internet, want de tv is in de maak. Kijken we toch niet veel. River cottage ligt ernaast, die hebben we zelf meegenomen.

Draadjesvlees had ik al voor 3 dagen gemaakt, en hier is zo’n koelkast als die we zelf willen kopen ๐Ÿ™‚ Met grote vriezer eronder. Dus we settelen ons, nemen een bad en morgen zien we wel wat we gaan doen.

Zaterdag 27-8-2011: eerste dag Ede

Gisteravond nog lekker in bad geweest, en vannacht niet zo lekker geslapen; zo’n boxspring is knetterhard joh! (zijn we niet meer gewend).

Buiten was het droog en een beetje zonnig, en na het ontbijt gingen we naar Ede, de VVV en de supermarkt om voor 2 dagen eten te halen. Van Ede zelf ben ik niet onder de indruk.

Terug op de veranda met een kop thee en boterham, begon het inene heel erg te regenen, maar Lief wilde toch gaan rennen, omdat dat vanochtend niet ging.

Dus zit ik nu ffe lekker rustig te tikken, schijnt de zon weer, en doen we vandaag niet veel meer. #watetenwevandaag spinazie met verse pasta en boursin & spekjes, of andijviestamp met gehaktballen. Ik denk dat ik straks mag kiezen ๐Ÿ™‚

Gauw nog even op de veranda zitten in het zonnetje voordat het weer regent. Het is me de zomer wel hoor…

Zondag 28-8-2011: Rommelmarkt Elst & Regendans

Lief had gezien dat er vandaag een rommelmarkt in Elst zou zijn (Wamel dachten we eerst). En aangezien er zondag’s vaak niets anders te doen is dan kerkbezoek in deze contrijen *grinnik* zijn we erheen gereden met de gedachte; eerst markt, dan stukje lopen.

Met de pont bij Zetten naar de overkant van de Ijssel

De markt bleek veeeeel langer (=groter) te zijn dan we dachten. En wel gezellig, druk ook.

Een badkamerconsole was uiteindelijk gevonden, een ornamentje voor de tuin (moet dat nou echt?),

een houten kruidendroogrek ook (want anders heb ik er later spijt van). Leuk!

Bij Hotel het wapen van Elst aten we buiten een broodje kroket (waarna ik bedacht dat ik die weer zelf ga maken; dat was vorige keer ook de oorsprong ervan; ergens kroketten eten en bedenken dat zelfgemaakte veel lekkerder zijn).

En daarna reden we naar de Bennekomse weg, waar we de Oosterengroute 4,6 km gingen lopen door het bos.

Het was lekker weer toen we begonnen, en alleen uit voorzorg namen we regenspullen in de tas mee. Nou, dat bleek achteraf geen overbodige luxe.

De gele paaltjes waren niet allemaal even goed uitgezet, dus moesten flink opletten, en toen het ging regenen was dat eerst een beetje. Niet heel erg.

Maar het werd steeds erger, en uiteindelijk waren we drijfnat, tot op het ondergoed toe!

En die route hield maar niet op..

Dan is 4,6 km best wel veel, als je door de regen en de modder het pad in de gaten moet houden en ook vooruit komen.

Blij bij de auto. Terug bij ’t huisje scheen de zon en konden we op de veranda zitten.
Het was leuk, maar fijn om ook weer droog en warm te zijn ๐Ÿ™‚

Maandag 29-8-2011: Wandeling over de Ginkelse Heide

Dinsdag 30-8-2011: Hardlopen, de Put & Koepel

Vanochtend ging mijn Lief hardlopen op de heide bij Zuid-Ginkel, daar waar we gisteren een stuk over de heide gelopen hadden. Lekker overzichtelijk, je kunt er niet echt verdwalen.

En ik bakte pannenkoeken en keek ondertussen naar River Cottage ‘Summer’s here’, aangezien het maar niet wil zomeren in Nederland. De zomer is op, zo lijkt het wel. Bewolking, tussen de 16! & 18 graden, en veel regen en weinig zon. Ach, we hebben een heel erg mooi en warm voorjaar gehad.

Na de pannenkoeken besloten we nog iets te doen vandaag ๐Ÿ™‚ De wandelroute was kort en simpel; een klein stukje van het Klompenpad, zo begreep ik later.

Met de auto naar ‘vijfsprongweg’ tussen Lunteren en Wellekum,
& onderweg stortte de hemel open. Toen we er waren werd het gelukkig al wat minder, en liepen we een rondje tussen boerenland

met een vast fietspad, en leemweg voor auto’s en paard&wagen,

mais (al bijna klaar om te oogsten maar erg nat)

Het lijkt het buitenland wel!

en alwaar een Germaanse put zou zijn.
Germaanse put

We vonden de put ergens. Disappointing, die put, en ik wierp er een blik in, zodat ik toch een wens kon doen.
Germaanse put

De Celtic fields worden opgeleukt,

Celtic Fiels forever

En toen waren we weer terug bij de auto.

Maar we hadden nog meer op het programma. De Koepel in Lunteren op de Galgenberg.

Eerst moet je door het bos
Galgenbergbos

omhoog

En dan.. zie je…
Een Hele Hoge!

Een jaar geleden kon ik al die trappen nog niet lopen.. maar nu wel ๐Ÿ™‚

de koepel

Geweldig uitzicht! ๐Ÿ™‚

En het bewijs; achter de wolken


schijnt de zon!

Woensdag 31-8-2011:

Donderdag 1-9-2011: Het Kardoen & Bennekomse bos
Onze laatste dag hier in the Finnhouse.. Er waren nog een paar dingen die ik wilde doen, en die hadden we voor het laatst bewaard.

Even naar Bennekom, want dat schijnt een leuk dorp te zijn. Daar aangekomen even rondgekeken, en vrijwel direct op zoek naar het Kardoen. Bernadette gedag zeggen ๐Ÿ™‚ Ze herkende ons verbaasd, liet de winkel zien en gaf ons een kop thee en een appeltje voor onderweg mee. Leuk!

Het Bennekomse bos, daar hadden we een aardige wandelroute gevonden, maar helaas, we konden er niet parkeren. Dus toen maar de Everzwijnroute gelopen. Dat stuk bos was echt heel erg veel minder mooi dan wat we tot nu hebben gezien in de omgeving.

En toen we terug waren bij de Finnhouse, konden we heerlijk met een glaasje in de zon zitten! Dat was deze week nog niet eerder zo gelukt ๐Ÿ™‚

Vrijdag 2-9-2011:

Afdrukken