Hoogte- & Diepte 2009

In januari overstap naar de Mac. M’n oude naaimachine begaf het en werd rugpijn erger. De Blauwe Engel werd na de zoveelste lekkage gelukkig vervangen, daar waren we heel blij mee. Lief kneust een rib. Het jaar van de Egel begon, Zuurkool met Sambal op het Foodblogevent, beter-slapen-missie nog beter door lattenbodems van Ikea.

Februari betekende eindelijk een verwijzing voor een rugspecialist, een eerste bezoek aan het Stadsarchief Amsterdam, een Singer naaimachine bij de Lidle en nieuwe recepten uitproberen.

Voor het eerst deden we met de Restaurant week mee, en gingen Heerlijk! uit eten met Lief’s ouders.  Pluisje mocht weer buitenspelen en was een blije poes. Eind maart kwam eindelijk (we verwachtten het al veel langer) het bericht dat er op Lief z’n werk veel ontslagen zouden gaan vallen wegens werkgebrek, en dat hij ook op die lijst stond. De crisis zou ook bij ons thuis z’n effecten gaan hebben.

April staat voor mooi weer en veel buiten. Met de poes, ommetjes door het Vondelpark en omgeving, en natuurlijk Koninginnedag. Waarvan de afloop bij ons pas naderhand bekend werd.  Laurier in bloei.

In mei verf ik een muurtje rood, begint Lief aan de 1e grote klus in huis; de huiskamerkast. Gaan we naar boeken- en kunstmarkten. Een dagje naar ‘Thijsses Hof. Lief tekent veel buiten. Ik stap weer op de fiets. Het blijft geweldig mooi weer, en we zijn blij met onze tuinkamer. We vieren het 25-jarige huwelijk van vrienden. Eind mei volgt een nieuwe collega, die ik op dat moment heel welkom heet. In de straat vertrekt de grootste druktemaker; een Joepie-moment.

Lief rent, de Letterenloop, Omaatje verhuisd naar St. Jacob, wij hebben 3 dagen vakantie in Heemstede, bapa wordt 74 in goede gezondheid. We ontdekken Lost, en collega A., ‘mijn-leukste-collega-sinds-jaren’ vertrekt toch echt. Helaas. Dat was juni.

Juli begon spetterend met het concert van Crosby, Stills & Nash, 1 van de hoogtepunten het jaar. Ik lees Jip & Janneke op zoek naar een middeltje tegen drift. Half juli blijkt: Instabiele rugwervels. Rugpijn is niet meer te harden, maar toverstokjes bestaan niet. Dus leer ik Marco kennen. 2x per week. Enorm pijnlijk en heel vermoeiend. Maar vast wel ergens goed voor. Buur G. moet z’n boom kappen.

Het blijft mooi weer, ook in augustus en we maken nog steeds uitstapjes in eigen stad & omgeving. De levende geschiedenis vindt voor het eerst plaats in het Amsterdamse Bos, waar we natuurlijk naartoe fietsen. We bereiden ons voor op de Mexicaanse Griep. Lunch met ex-collega A. was erg ‘eigen’, en we gaan met Broer, Debby en neefje Kwik naar Artis, voor het eerst. Nieuwe muziekjes worden ontdekt; Madeleine Peyroux.

In september eindelijk vakantie, en gaan we een week naar Eerbeek. Een week is tekort; zoals we eigenlijk wel weten, maar meer zat er dit jaar niet in… het bos, bad, boeken en de beestjes waren super. Dus haalden we alles eruit wat erin zat. Dan wordt het een mooie herfst in oktober, maar wel weer meer binnen en dat betekent ook meer klussen (de ketelkast, nieuw vinyl in de keuken).

En dan staat mijn werk-leven in het teken van ‘de verhuizing’ en heb ik ongeveer 5 weken de tijd om alles te regelen. Ik voel me eindelijk op m’n ‘werk-plek’, maar mis een sparring partner daarin. Een wijnproefavond in Heemstede met vrienden, erg geslaagd. We lopen tegen nieuwe eetkamerstoelen aan, heel impulsief. En zo juist. Dan een foto-expositie van ex-collega’s van Lief, een aardig uitstapje naar iets cultureels.

Sinterklaas vieren we met vriendin B, de kinderen en flink veel boerenkool met worst. Genoten hebben we. Daarna volgt de griep voor Lief, veel rugpijn voor mij, en leggen we van alles stil. Afspraken in mijn vakantie gaan niet door, vanwege o.a. het weer, want het sneeuwt! En het vriest. En is koud! En zo gaat het heel snel ineens naar het nieuwe jaar toe.

2009 was voor ons niet zo’n heel best jaar en ik ben blij dat het erop zit. 2010 nieuwe kansen.

Afdrukken