Rondwandeling omgeving Heemstede

Enigszins brak vanwege het laat naar bed gaan zaterdagavond (reuze gezellig op de BBQ) gingen we zondagmiddag toch een stukje lopen. Op de een of andere manier blijft het bij ons nooit bij een ‘klein stukje’. Dus werd het de volgende rondwandeling:

Ehm, dat is iets meer dan 6 kilometer. Wel leuk, dat eerste stuk over het spoor, langs de oude kloostermuur, het bos (Klooster Alverna)

Achter Alverna

tussen de bomen door, weilanden met ganzen, en heel duur uitziende huizen met heel veel groen (bomen, tuin, gras etc) eromheen.

Na een stuk smal fietspad zonder voetpad (tweerichtingsverkeer) gelopen te hebben, kwamen we enigszins tot onze verbazing bij de Oase uit, alwaar een boswachter naar de kaartjes vroeg. ‘Meneer, we willen naar de Leidsevaart, misschien weet u hoe we daar komen?’ Want de kaart waarop we dat konden zien was achter het hek waar we de kaartjes voor hadden moeten kopen. Niet nodig dus, we mochten de andere richting op en hij  vertelde erbij dat dat stuk niet onder de Waterleidingduinen valt, maar onder Noord-Hollands Landschap.

Leyduin

We mochten er dwars doorheen. En op een bankje aten we ons appeltje voor de dorst. Langs het koetshuis.

En tot mijn verbazing stonden we ineens onderaan de heuvel naar het Kluizenaarstorentje, waar ik nog even naar boven ben gelopen.

Daarna liepen we al snel weer over een onbewaakte spoorwegovergang, en daarna terug langs de Leidsevaart aan de ene kant, en volkstuintjes aan de andere kant van de weg.

Afdrukken