Maart roert

z’n staart! Jeetje, de 15e alweer. Wat heb ik eigenlijk gedaan, de afgelopen 3 dagen? Teveel, en weer te weinig, een weekend blijkt achteraf altijd te weinig uren te hebben 🙂

Vrijdagochtend koffie gedronken, en een flinke wandeling met Belinda gemaakt, eerst naar het Juttersdok (alwaar vandaan de picknickmand die Pluisje eventjes leuk vond), naar de Aldi (die naar mijn smaak toch te weinig spullen hebben die ik nodig heb), door naar de Ijzerhandel (het porseleinen knopje was al enige tijd uitverkocht en op), naar de Ten katemarkt (abdijkaas, fruit en groente), Euroland (Slingers & balonnen voor de jarige) en Oztemiz (Turks bladerdeeg voor de Abdijkaastaart).

Abdijkaastaart? Jawel, dezelfde als die ze al tientallen jaren in de Zotte maken, maar dan zelf gemaakt. En helemaal goed gelukt! Binnenkort het recept. Maar ook de tomatensoep erbij was lekker en goed gelukt.

Zaterdag had ik nog zoveel van het Turkse filodeeg over, dat Lief besloot zelf Loempia’s te maken (ook nog nooit eerder gedaan), en daarvoor moesten we toch nog wat boodschappen doen. Daarna heb ik de hele middag op m’n krent gezeten om nou eindelijk die Parenteel Top eens uit te werken en online te krijgen. De familie van de moeder van mijn oma, 4 generaties terug. En terwijl we de heerlijke loempia’s aten, hebben we 3 afleveringen Heroes achter elkaar gekeken 🙂

Vanochtend m’n zaden in het kasje uitgezet, eens kijken of er iets op wil komen binnenkort. Doperwtjes, tuinbonen en snijbiet, akelei (veelkleurig), goudgele akelei, middelgrote donkerrode zonnebloem en een speciaal soort clematis, de zaadjes nam ik enige jaren geleden uit Limburg mee, en heb werkelijk geen idee of ze het nog doen. Sappannend.

Daarna bananencake gebakken, die achteraf wel lekker smaakt, maar er redelijk ingestort uitziet, een stoffen tas verbouwd tot een hele leuke en vanmiddag de 10e! verjaardag van Kayla. Gezellig, lekkere hapjes, en aardig gezelschap. En nu? Ligt Pluisje op schoot, want die wilde een knuffel, ligt Lief op de bank een filmpje te kijken, en ga ik zo m’n eigen nestje opzoeken.

Te weinig uren in een weekend 🙂

Afdrukken