Quiche

Deze Quichemix van Ekoland had ik al enige tijd staan, voor misschien weleens makkelijk. Ik heb al in geen jaren een quiche of hartige taart gemaakt, maar vandaag bedacht ik òf courgettekoekjes met gehaktballen en rijst, òf een quiche met gehakt en groente.

Het werd het laatste, Lief heeft er ook een stem in gehad, en flink geholpen, want zoals altijd is het nét even wat meer werk dan je denkt. De mix is een beetje anders verwerkt dan het recept achterop, aangezien wij geen boter eten. Er gaat dus (olijf)olie in. 3 eetlepels was iets te droog, 4 1/2 was iets te nat. En aangezien onze springvorm 28 is i.p.v. de 22/25 op de verpakking, heb ik alle 2 de pakjes gebruikt (er zitten er 2 in 1 pak).

Lief heeft de vulling gemaakt, met gehakt, champignons, winterwortel, courgette, ui, knoflook, paprika. En 2 eetlepels Milde Curry van Patak. Alles lekker bakken, vocht afgieten en dan 3 eieren erdoor. Nu zit ie in de oven, en het ruikt toch lekker! Hopelijk smaakt het ook zo, en kunnen we er tenminste 2 dagen van eten, want morgen hebben we geen tijd om te koken 🙂 

Update: wel lekker maar de baktijd is te kort voor deze hoeveelheid, dus toch een beetje mislukt..

Afdrukken