Japanse dwergkwee

Sinds de binnentuin is opgesplitst en wij er de Paleistuin-Noord bijkregen (juni 2012), ben ik de trotse bezitter van 5 Japanse dwergkwee of sierkwee struikjes. Ze stonden eerder al in de binnentuin, en ik mocht ze behouden. Dus kregen ze een zonnige standplek. Vorig jaar waren er natuurlijk geen vruchtjes. Vanwege hun verhuizing, ook al was het ook nog eens een slecht kweeperenjaar.

Maar dit jaar, zaten de struiken behoorlijk vol bloemetjes. De hommels en bijen waren nog niet echt wakker, maar het is ze blijkbaar toch gelukt!

Prachtige bloemetjes

Hoe veelbelovend zo’n struikje er ook uit mag zien in het voorjaar, afhankelijk van hommels, bijen, zon etc. gaan er wat vruchtjes groeien..

Sommige kregen te weinig water…, anderen ineens teveel.. maar dat wist ik toen nog niet. Afhankelijk daarvan en nog andere oorzaken die ik niet ken..
Dit was de oogst van 2013

Voor dit jaar was dat helemaal niet slecht! Ik kon er in ieder geval 8 1/2 potje kweeperengelei van maken,

en daarna van de pulp ook nog 2 plakken Carne de Membrillo.

Die we overigens eind oktober 2013 getest hebben met Petra en Leon, verrukkelijk bij een stukje camembert of blauwe schimmelkaas. Had nog iets droger gemogen. Maar de recepten komen later 🙂

Afdrukken