Bombus

Imkeren zit er hier in de Paleistuin-Noord niet in. En kippie’s? Ik denk niet dat ’t een goed idee is. Maar toen we hier twee jaar geleden kwamen wonen, hadden hommels een nest gemaakt in de spouwmuur aan de Paleistuin-Zuid. En ik vind hommels zo leuk en lief 🙂 Bovendien hebben we ze hard nodig voor de bestuiving van allerlei moes!

Toen kreeg ik van mijn Lief een hommelnestkastje (“dat is net zo makkelijk als dat je moeite moet doen om er eentje zelf te maken”, zei hij) en richtte ik die na intensief onderzoek op ’t internet, voor hommels in.

Eerst krant op de bodem, dan karton (het schijnt dat hommels nogal veel vocht produceren), dan kleinhuisdierstro en dan … een bolletje hamsterkatoen met een gat erin. Het nestkastje zet je ergens waar ’s ochtends zon is, met de ingang op ’t Oosten en verder staat ’t in de schaduw. Op een baksteen, zodat de kou van de grond minder vat heeft.

Laten wij nou in de Paleistuin-Noord zo’n mooi plekje hebben! En volgens de meneer van de dierenwinkel zou ’t zomaar goed kunnen komen; de bombus’s zijn nu pas aan het zoeken naar nieuwe nestplaatsen. I keep you posted 😉

Afdrukken