Minderen: Televisie kijken

Toen we nog in Amsterdam woonden, hebben we een geruime tijd geen tv-aansluiting gehad. UPC werd indertijd steeds duurder, had toen een bijzonder slechte service, en stuurden na afsluiting nog twee rekeningen voor het betalen/terugbetalen van 0,00 euro.

In de zomer van 2004 werden de Olympische Spelen uitgezonden, en wilden we die toch wel graag kijken. Dé oplossing bleek: Digitenne. We schaften een apparaat, kaart en abonnement aan bij de Anjelier in de Anjelierstraat, en hebben met veel plezier naar de Olympische Spelen (o.a. waarbij Pieter van den Hoogenband en Inge de bruin wonnen) gekeken 🙂

De Digitenne deed het prima, de abonnementskosten werden langzaam zelfs lager! En ineens; overgenomen door de KPN. Televisie kijken we tegenwoordig nog steeds heel weinig, de kosten bij KPN stijgen en langzamerhand krijg ik de neiging om dat hele ding maar stop te zetten, want ook de klantenservice van de provider w.b. de Digitenne is weinig service tegenwoordig.

Moeten we allemaal aan de interactieve televisie? Ik vind het geloof ik de moeite niet waard. Heb hier nog een tv-tje staan die ik zo op de kabel kan aansluiten voor Nederland 1, 2 en 3. De rest kan ik bij uitzending gemist kijken, of niet. ‘Wat je niet weet, mis je ook niet’ gaat misschien niet altijd op, maar wel vaak.

En anders? Gaan we op zoek naar een betere oplossing. Misschien heeft er nog iemand tips?

Afdrukken