Voorleesuurtje

Ik had van de Bib als bedankje voor ’t voorlezen, een boekenbon gekregen in december vorig jaar, en vond het wel zo toepasselijk om daar een leuk voorleesboek voor te kopen. Dat deed ik onlangs bij Bloemendaalboek [jammer dat Inge er net niet was].

De droomreis van neef Karel, zo heette het voorleesboek van vandaag. Kareltje heeft het altijd over z’n wereldreis, z’n droomreis en uiteindelijk zwaaien Theo, Daatje en Stien hem uit, want zij mogen niet mee op reis. Veel te gevaarlijk! Maar wat neef Karel in het echt gaat doen, is iets heel anders.

Het ligt een beetje aan de leeftijd en fantasie van de kleuters, maar sommige kinderen waaraan ik voorlees, hebben nog een beetje moeite met het begrip ‘doen alsof’ en tekeningen voor ‘dromen van monsters en spoken’. Ik mocht dus nog aardig wat om de tekeningen heen vertellen en uitleggen. Dat vind ik erg leuk om te doen & dat is ook niet moeilijk bij de plaatjes. Jammer dat er vrij veel tekst in het boekje staat.

Alles bij elkaar een leuk getekend boekje, de tekst had veel minder gekund en het plot is geen verrassing, maar ook niet helemaal een happy ending. En dat laatste gebeurd niet vaak!

De droomreis van Neef Karel is geschreven door Rick de Haas en online verkrijgbaar bij Boekhandel Bloemendaal voor een tientje. En zojuist kom ik een link tegen waarbij je het verhaal als filmpje kunt zien 😀

Afdrukken