Paleistuin-Zuid

In de Paleistuin-Zuid is het nog een behoorlijk kale boel. Maar het lijkt toch een beetje voorjaar te worden (ondanks de voorspelde nachtvorst komende week). In de zon is ’t op het Zuiden al snel lekker warm. De kwee begint uit te lopen, evenals de kamperfoelie, clematis, bramen en de Japanse wijnbraam steekt ook al kleine, nieuwe blaadjes de grond uit.

Bak 3 heeft de vorst redelijk doorstaan. De prei doet ’t nog (die laat ik maar gezellig doorschieten), kruiden doen ’t, zelfs de kamille staat er nog. En… gelukkig komt de Daslook (die Lief en ik ooit met een schepje uit ’t Amsterdamse bos pulkten) weer op!


Bak 3

Aangezien mijn #zaaikoorts meestal eindigt met beschimmelde bakjes op de vensterbank, heb ik van de week de al ontkiemde tuinboontjes in Bak 4 gezet (met een petfles zonder bodem eroverheen; lekker broeien).


Bak 4

De doperwten gewoon maar in de volle grond gestopt, ik zie wel wat er gebeurd. En een klimrek voor ze gemaakt. Overal steken kleine paarse krokussen de kopjes omhoog, en twee sneeuwklokjes hadden er ook zin in.

In Bak 1 heb ik alle aardperen gerooid, er twee voor teruggezet tussen de munt. En daartussen Lathyrus gezaaid. Schijnt een goede combi te zijn 🙂 De Valeriaan staat nu in de hoek en loopt weer uit, en ook heb ik er twee bloemkoolplanten in gezet (‘de vroegste zijn de lekkerste’ zei de meneer van het tuincentrum).

Ook haalde ik daar een rabarberplant, die t.z.t. misschien naar de Paleistuin-Noord gaat verhuizen, omdat ie erg veel water nodig heeft. Alle bakken hebben een verse laag compost gekregen, en in Bak 2 kan de braam kan klimmen in de nieuwe plantenspiraal (Tuinspul.nl) en nu maar afwachten.. Tot de Lente écht komt!


Bak 2

Afdrukken