Een zomer-vrijdagavond

Het is nog steeds zomerswarm buiten.

Vanavond heerlijk Frutti’s* gegeten in ons tuintje, een goed begin van het weekend. Daarna uitgebreid de tuin gesproeid op “that old feeling” van Chet Baker, alwaar de planten van de buren aan beide zeiden ook wat water meegekregen hebben. Ik betrapte mezelf erop lol te hebben in al dat watersproeien (nadat ik dacht dat mijn plantjes wel genoeg water hadden gevangen). Dinky vond het ook leuk, wilde steeds de tuin in lopen, maar werd dan nat 🙂 Daarna kwam ze met haar schone (hihi) pootjes bij me op schoot zitten, al knorrend.

Het ruikt nu heerlijk fris, begint een beetje af te koelen, en enigszins wat wolken bovenin. Morgen doen we niet veel, ik ga een beetje huishouden, want daar heb ik de hele week al niets aan gedaan, en zondag naar de boekenmarkt.

Vanochtend zat ik in de metro een boek te lezen: Frankrijk (korte verhalen) van uitgeverij PBO. Tot nu toe heb ik alleen bij een aantal korte stukjes van Simon Camigelt enorm moeten grinniken in de metro, en bedacht: daar wil ik wel een verhaal van, voor op reis (elke dag naar en van m’n werk). Die ga ik in elk geval meenemen als ik hem tegenkom.

* Frutti’s zijn hapjes met brood, o.a. olijven, slaatjes, kaasjes en lekkere dingetjes, een flesje rosé erbij en vooral lang doen over al die lekkere hapjes…

Afdrukken