International Black Cat day

Vandaag zet ik de Dinky-Toy in het zonnetje. Dink werd geboren in 1986 in een loods aan de Westerdoksdijk in Amsterdam. Die Westerdoksdijk bestond toen alleen nog maar uit oude loodsen en rangeerterreinen die niet meer werden gebruikt. Haar moeder liep met de kleintjes de loods in en uit, en de mensen die ernaast woonden namen de moederpoes met kleintjes onder de hoede. En plaatsten een advertentie o.a. bij de sigarenman op de hoek van de Willemstraat en de Lijnbaansgracht. Daar woonde ik toen toevallig. En zo kwam Dinkje in mijn leven.

Dink was makkelijk, hield niet van al te veel mensen, kon in open kattenmandje in de trein of auto vervoerd. In Almere heeft ze ooit 3 weken in de busch gezworven (ontsnapt of gevallen uit een badkamerraampje) en toen ik langskwam en een kattengeluidje maakte, kwam ze met veel geluid en miauwen de bosjes uit op me af gerend.

Dink maakte aardig wat verhuizingen mee. Van de Lijnbaansgracht naar de Albert Cuyp, naar de Kinkerstraat, naar de Jacob van Lennepstraat, naar de Goudsbloemstraat en weer terug naar de Jacob van Lennepstraat. Waar ik was, vond ze ’t oké. Ze werd 21 jaar. Ik mis haar nog altijd.

43551091_10212376383035234_6630708818101665792_n

Afdrukken