Recept: Aardappelbroodjes met semolina

Aardappels had ik nog over, zo’n 200 gram. Dus ging ik eens even bedenken wat daarmee te maken. Veel recepten kwam ik tegen, allemaal verschillend. Dus zelf maar eens eentje in elkaar gedraaid.

Ingrediënten
300 gr bloem
200 gr semolina
150 gr gepureerde aardappels
7 gr gist
1 tl suiker
2 tl zout
200 ml lauw water
50 ml karnemelk

Bereiden
Prak de aardappels tot puree. Kneed van alle ingrediënten bij elkaar een mooie deegbal en laat deze ongeveer een uur rijzen. Verdeel dan het deeg in 10 stukken, bol ze op en leg ze op een ingevette bakplaat, of een bakplaat met bakpapier. Bestrooien met wat roggemeel en inknippen naar wens. Dan onder theedoek of plastic vel nog een half uur rijzen. Oven op tijd voorverwarmen op 200 graden, ongeveer 20 minuten bakken. Smakelijk!

Afdrukken