Recept: Aardappel-viskoekjes

Hier thuis maken we aardappelpuree altijd zelf, met weinig zout, veel peterselie en soms een klein beetje mosterd erdoor. Gisteren hadden we een plastic bakje van ongeveer 2 ons over; teveel om weg te gooien. Dus bedacht ik dat mijn Lief vast wel erge honger zou hebben als hij van z’n eerste werkdag thuis zou komen. En zo gebeurde, het ging van hap-slik-op 🙂

Aardappel-viskoekjes

Ingrediënten:

  • Blikje vis (tonijn op water, zalm of iets anders)
  • restje aardappelpuree (teveel om weg te gooien)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • witte peper
  • scheutje olijfolie
  • eventueel extra peterselie

Laat de vis heel goed uitlekken en haal de ruggegraat eruit als je die niet lekker vindt. Prak de vis met de aardappelpuree, ei, flink veel witte peper en eventueel extra peterselie (vers geknipt) door elkaar en voeg op het laatst twee volle eetlepels  bloem toe. Met een eetlepel een flinke schep van de puree nemen, tot een balletje rollen tussen twee handen en dan plat duwen. Bakken in de olijfolie tot ze lekker bruin zien. Let op: als je het vuur te laag zet worden ze wel erg vet.

Afdrukken