Recept: Kolenbrandersmacaroni

Een ingeburgerd recept bij m’n ouders en ik heb het zelf al heeeel lang niet gemaakt. Oorspronkelijk recept uit Italie, waar Kolenbranders flink stevig voer moesten eten. Oftewel de variant op Spaghetti Carbonara.

Ingrediënten:

 • 150 gram geraspte kaas (pittig of belegen of oud)
 • bosje verse peterselie, geknipt
 • 3 eieren
 • scheutje koffiemelk
 • pikante paprikapoeder
 • 2 ons ontbijtspek in stukjes gesneden
 • bakje champignons in plakjes gesneden
 • 3 middelgrote uien, in stukjes gesneden
 • 1 teentje knoflook, in stukjes gesneden
 • zwarte peper, vers gemalen
 • macaroni of spaghetti of pasta in het algemeen.

Voeg geen extra zout toe, want met de kaas en ontbijtspek is dit mengsel al zout genoeg.

Bereiding:
Bak de uien & knoflook in de olijfolie, tot de uien glazig zien. Voeg de ontbijtspek en champignons toe. Een beetje zwarte peper kan ook geen kwaad. Meng ondertussen de eieren, geraspte kaas, gehakte peterselie, paprikapoeder en een scheutje koffiemelk door elkaar in een hoge beker. Kook dan de pasta gaaren giet deze af. Zorg dat de pasta in de pan zo heet mogelijk blijft. voeg daarna het kaas/ei mengsel toe, snel en flink roeren, en vervolgens de gebakken ui met champignons. Even flink roeren en direct opdienen.

Een redelijk zware maaltijd, kijk uit dat je er niet te veel van eet. Eventueel sla of salade erbij is ook lekker.

Afdrukken

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.