Recept: Anti-slak

Slakken. Je vindt ze in allerlei soorten en maten, de een nog slijmeriger dan de ander en vooral de naaktslakken daar griezel ik van! Maar als ik er niets aan doe, eten ze al m’n planten op. Dus aan het zoeken geweest wat te doen, zonder ze nou direct dood te maken.

Een van de tips die ik weleens wil uitproberen is die met knoflook. Het schijnt dat je tuin ervan gaat ruiken naar Franse keuken, en dat de slakken verdwijnen (naar de buren?) omdat ze niet van de lucht houden.

Qua recepten nogal wat verschillende en de volgende kwam ik tegen op Rijkerleven.com

Knoflookthee
Snijd 5 knoflookbollen in kleine stukjes en giet er 1 liter kokend water over. Laat het 24 uur lang trekken en giet het vervolgens af. Voeg daar dan 3 liter water aan toe om te verdunnen. Spuit de thee over de planten tegen echte meeldauw gedurende 5 opeenvolgende dagen.

Knoflookextract
Snijd 1 grote knoflookbol in kleine stukken en overgiet ze met 1 liter heet water. Gedurende 1 dag laten trekken en dan toepassen.

Knoflookgier
Snijd 10 grote knoflookbollen in kleine stukjes en overgiet ze met 2 liter heet water. Na de afkoeling er nog eens 5 liter water aan toevoegen. Laat het mengsel staan tot de gisting begint. Daarna gebruiken.

En zelf heb ik een fles vol gemaakt van 1 liter kokend water op 3 grote, in plakjes gesneden knoflooktenen. Nu nog een speciaal plantenspuitje bij de huishoudwinkel halen en dan maar eens zien of het helpt 🙂

Afdrukken