Recept: Asperges

Mijn zusjes brachten heule mooie, dikke asperges mee als cadeautje. En veel ook! Nou maak ik die dinges haast nooit klaar, dus dit was weer een experiment. Maar supergoed gelukt en van de schillen de volgende dag nog een asperge-bouillon gemaakt.

20200423_IMG_3122

Ingrediënten
500 gr (of meer) witte asperges
4 eieren
peterselie uit eigen moestuin
2 el kappertjes
1/2 el grove Zaanse mosterd
8 el olijfolie

Bereiden
Schil de asperges met een dunschiller en snijdt de kontjes eraf. Schillen en kontjes bewaren voor de asperge-bouillon. Snijdt de asperges in stukken van ongeveer 4 a 5 cm lang en stoom ze in een pan met stoommandje. Beetje zout in het water. Kook de eieren, roep heel hard boe tegen ze en pellen. In een mengbeker peterselie, olijfolie, kappertjes, mosterd en 2 eieren mengen met de staafmixer. Op smaak brengen met zout & peper.

lekker met gekookte krieltjes.

Afdrukken