Onze de Paasdagen

Dinsdag na de Paasdagen start de Kozijnenklus bij ons thuis. Ik ben al weken bezig (met flink hulp van m’n moeder o.a.) om van alles in te pakken, weg te bergen, stofvrij te zetten, kasten met boeken uit elkaar en verplaatsen en noem maar op! Dat gaat stukje bij beetje, want ’t lijf wil ook niet erg meewerken. Alweer snotverkouden, koorts, zere rug, zere handen, noem maar op. Maar goed, wat moet gebeuren, moet gebeuren.

Dus nam mijn Lief twee dagen vrij, en klusten wij er op los op witte donderdag 2 april met de geweldige hulp van mijn schoonvader en schoonbroer. Dus aten we andijviestamp met gehaktballen in wijnsaus, keken ‘just in time for dinner – jaren ’60’ en sliepen in ons eigen bed, hoewel het huis toch niet meer helemaal ons is. Ik kreeg het gevoel dat we gingen verhuizen! Gelukkig niet, maar ook de Pluis voelde dat er iets niet helemaal Pluits was.

Op goede vrijdag 3 april haalden we vis in IJmuiden, boodschappen gehaald in Santpoort, plankdragers gehaald in Haarlem, dat alles in de ochtend. Daarna gingen we weer aan de klus; de bijkeuken, de Paleistuin-Noord, Paleistuin-Zuid

IMG_1209a

en nog kleine klusjes. Het kluseinde voor de Grote Klus was toen bijna in zicht, gelukkig. Ook de Worpboys waren er klaar voor: het van der Worpdorp is compleet.

IMG_4179i

Toen was het zaterdag 4 april en deden we nietsz behalve de laatste boodschappen. Zondag 1e Paasdag samen ontbijten aan een fijn gedekte tafel, stukje wandelen bij Koningshof. Maandag 2e Paasdag stonden we in de keuken, brachten Pluis naar opa en oma en aten daar met ons familie Coertmet; veel en lekker! En daarna? Szzzzz…

Afdrukken