Recept: Gembersiroop

Goed bij verkoudheid en griep!

Ingrediënten

  • 300 gram gember in stukjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 1/2 liter water
  • 1 kg suiker
  • 1 limoen of sap van een citroen

IMG_3747i

Bereiden
Hak de gember in stukjes en doe deze in een pan met water. Laat het geheel een half uurtje koken op een laag pitje. Als je niet goed tegen de scherpe lucht kunt, zet dan een raam extra open. Na het half uur koken, vis je de stukjes gember er uit en maal deze met een deel van het vocht in een blender flink fijn. Terug in de pan en nog even laten doorkoken. Daarna zeef je de vloeistof in een andere pan. Dan de vloeistof aan de kook brengen met suiker; het wordt vanzelf een dikke siroop, zachtjes laten inkoken op een laag vuur. je kunt er eventueel een snufje ketumbar bij doen. In een schone weckfles laten afkoelen; stickertje met de datum er op, de gembersiroop is lang houdbaar.

Afdrukken