Voorleesuurtje

Weer zo’n fantastisch boek van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer!

Jaap is een jongetje dat houdt van wild en druk & hij krijgt drie nieuwe buren. Ze slingeren van lamp tot lamp en ze roepen: ‘Oeoeoeoe’! Jaap speelt er heel graag elke dag van vroeg tot laat. Op een dag vraagt z’n papa waar hij toch elke dag aan het spelen is. ‘Bij de nieuwe buren’, zegt Jaap. Daar hadden z’n ouders niets van gemerkt, en die willen graag kennismaken, dus nodigen ze de nieuwe buren uit op de koffie. Wat is dat eigenlijk, kennismaken? vroeg ik de kinderen. ‘Dan wor je vrienden’ antwoordde Roeltje. Ja, knikten alle kinderen. Kunnen apen dat dan? Koffie drinken? En handen schudden? Nou, daar moesten ze even over nadenken!

O, oohhh, Jaap ziet de bui al hangen, want z’n nieuwe buren zijn geen Gewone, Nette Mensen, maar ontsnapte apen uit de dierentuin. Dus leert ie ze hoe ze moeten kennismaken en koffiedrinken. Ze oefenen net zolang dat ze Jaap helemaal kunnen Na-apen. En dan gebeuren er hele spannende dingen 🙂

Titel: Na-apers
Auteur: Tjibbe Veldkamp
Illustraties: Kees de Boer
Uitgeverij: Lannoo, 2006
ISBN: 978 90 856 8132 8

En voor E 12,95 bij Terra Lannoo te bestellen, of vraag ernaar bij je boekwinkel.

Afdrukken