Vakantiedag 10: Wandeling over de Ginkelse Heide

Vanochtend werden we niet eens zo vroeg wakker, maar ’t lijf zei; #doenietsdoenietsdoenietsvandaag.. Kortom, alles deed zeer.
Maar zo wil ik niet op vakantie zijn, dus na de koffie en vroege lunch gingen we toch lekker een stukje wandelen. Met de auto iets voor (nee, we reden er bijna voorbij) Juffrouw Tok en de camping waar we ooit eerder hebben gekampeerd met onze hele grote tent, -maar dat terzijde-, gingen we naar de Ginkelse Heide.

Lief had een route uitgezocht, maar eigenlijk was het heel simpel. Langs de bosrand, aan het eind naar links over het fietspad, en aan het eind weer naar links. Zo liepen we langs het Belgenmonument (Hoe?)

Nog noooit van gehoord!

en tussen de laagvliegende zwaluwen.

En oh, wat rook de hei lekker; allemaal naar heidehoning! Bijenkasten stonden er ook, en voor je ’t wist stond je in de aanvliegroute.

Na 5 kwartier lopen waren we terug bij de auto, kon ik niet plassen want het bezoekerscentrum is op maandag gesloten,

haalden we brood en banket en gingen terug naar ’t huisje. Nog een hele middag over!

Lekker prutsen, ik een elf gemaakt, lief een camera gemaakt, en nu met een glaasje port op de bank en even tikken. Straks eten we nog draadjesvlees met rijst, en morgen moeten we weer boodschappen doen, maar dat zien we dan wel weer waar.

Afdrukken