Project: Paleistuin-Zuid (2)

Er lopen hier verschillende projecten, maar deze is nu in een verder gevorderd stadium!

Bak 4 stond allang klaar om geplaatst te worden.

Vanochtend pakte m’n lief al z’n moed bij elkaar en begon erop los te scheppen, knippen, hakken scheppen. Er kwam gelukkig geen bijl aan te pas…

Het was wel nodig om iets te doen, want de stobbe die in de grond zat waar bak 4 moest komen begon allang weer uit te lopen!

Eindelijk gelukt! Weg met dat ding (en wat lijkt ie klein.. voor zoveel werk..)

En toen kon Bak 4 geplaatst worden. Moet wel waterpas, gelijk met de andere 3.

4 zakken tuinaarde, 1 zak compost en nog een deel zand, eigenlijk zou er meer bij moeten. Binnenkort nog maar wat compost bijhalen..

Maar daarna kon ik m’n gang gaan.. plantjes erin en dit deel uitvoeren

Ergens las ik dat het handig is om er eerst natte kranten onder te leggen (ipv worteldoek), en daarna de boomschors. Het waaide alleen zo hard, dat ik het een volgende keer afmaak.

Afdrukken

6 reacties

  1. Ha Hans, dank voor je adviezen, dat van extra water had ik inderdaad gemerkt, hoewel het de laatste tijd vrij veel geregend heeft had de bloemkool het er moeilijk mee 🙂 Het boogje is een beetje sneu; hij moet ook echt heel goed bevestigd gaan worden, en is nu al aan het roesten.. Wehkamp. Ze bezorgen, dat was wel handig. Zo heb elk voordeel z’n nadeel..

  2. Mooi Tuintje geworden. Verhoogde plantenbakken vragen altijd in de zomer wel extra om water en in de winter afdekken(ook de zijkant van de bakken) tegen invriezen.
    Grappige rozenboog. Ben erg benieuwd waar je die besteld hebt!

  3. Hoi Rietje, via MijnTuin.org ook kennisgemaakt met je leuke weblog. Allemaal heel boeiend en je project Paleistuin-Zuid (2) vind ik ook schitterend. Je hebt met jullie beiden er iets prachtigs van gemaakt. Ik heb mijn moestuin hier nog altijd gewoon in de vollegrond maar als ik jouw en andere moestuinprojecten zie ben ik er ook ernstig over aan het nadenken om met zo’n bakken te werken.
    Nog veel succes verder met je projecten en ik ga proberen om je op de voet te blijven volgen.

    Groetjes,
    Eddy

    • Hi Eddy, wat leuk dat je zo enthousiast bent! Die bakken hadden noodzaak; er staan 5 (nu nog 4) stobben in onze tuin, en na een verhuizing zit je nooit zo best bij kas.. Maar zo’n tuin vraagt wel om plantjes enzo en ik kon niet wachten. Vanwege rugklachten zijn de bakken echt ideaal; de afstand van bak tot bak is 40 cm, ik kan er precies een stoeltje of krukje tussen zetten om op te zitten 🙂 Blijf volgen, mijn blog hier is voor iedereen om te lezen; Faceboek gebruik ik echter voor directe familie en goeie vrienden, dus wees niet bedroefd als ik je niet toevoeg daar. Groetjes Rietje

  4. Ik zie nu (pas) dat jij ook een gezellig log hebt. Ik ga zo overal even bij je neuzen, Dit projekt ziet er sowieso al erg goed uit.

    • Hoi Marmod ( ik weet je echte naam niet *grinnik* Leuk dat je hier ook terecht bent gekomen 🙂 veel leesplezier en ik hoor graag wat je ervan vindt.
      Groetjes Rietje

Reacties zijn gesloten.