woensdag Coldenhove

Woensdag besloten we een stukje verder in een ‘8’ te gaan lopen. We reden richting Renkum en bij Beekhuizerveld reden we het bos in en parkeerden we op de Beekhuizenseweg.

Wat een mooie berg, en mooi bos. En alweer zo’n berg verschillende paddenstoelen!

En het douw zat op spinrag en plantjes..

Lief had een route uitgezocht die gevarieerd was, en goed te doen, en als ik ’t niet meer trok, konden we het kleinste deel van het 8-tje laten zitten en dan waren we alsnog bij de parkeerplaats. Dus dat deden we.

De Beekhuizense Heide en het Herikhuizerveld.

Langs zandvlakte Rozendaal,

de heide (waar erg veel mensen hun hondjes uitlieten, het leek op een rustige dag in ’t Vondelpark!).

Op de terugweg stapte ik bijna op een slang en schreeuwde het uit. Lief schrok meer van mij dan van het beest, en later bleek het een zij, nogal grote (abt 1.20m) Ringslang te zijn.

Alweer erg veel vliegenzwammen, en deze stond om de hoek van ons huisje! Weet je dat de regen die witte vlokken er langzaam afspoelt?

Op de terugweg reden we door het bos verder, richting transferium Posbank en daar haalde ik in de IVN tuin nog even twee plantjes; Kaardebollen. Die kun je er zo kopen, geld leg je in ’t bakkie dat erbij staat. Ik hoop dat ze het overleven 🙂

Eenmaal terug bij ’t huisje, was daar die rare eekhoorn weer. Maar alweer minder bang; ze ging er zo voor zitten, en joeg een andere eekhoorn weg!

Afdrukken