Recept: Kikkererwtenpannenkoeken

Mijn buur-vriendinnetje van 10 heeft besloten dat ze vegetarisch is geworden. Nou denk ik persoonlijk dat een kind van die leeftijd die keus pas moet maken als ze uitgegroeid is (lijf, hersens, etc), maar dan toch zijn er geweldig lekkere recepten. Het kost vaak wel even wat meer moeite dan de meeste mensen gewend zijn.

Deze pannenkoekjes zijn ter vervanging van ? Geen idee, maar bij een recept met veel groente en aardappeltjes op wat voor manier dan ook, vormen ze een volledige vegetarische maaltijd.

20180301_IMG_4395

Ingrediënten:

  • 225 gr kikkererwtenmeel
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl Zuiveringszout (verkrijgbaar bij apotheek)
  • 400 ml water
  • plantaardige olie, om in te bakken

bereiding:
Zeef voor de pannenkoeken het meel, zout en zuiveringszout in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje en voegt het water toe. Roer de bloem voorzichtig met een garde door het water tot een glad beslag. Laat dit 15 minuten rusten.

Giet voldoende olie in een koekenpan om de bodem te bedekken en verhit deze op halfhoog vuur. Schep wat beslag in de pan en bak de pannenkoek 3 minuten, draai hem om en bak de andere kant goudgeel. Bak zo nog 7 pannenkoeken.

Lekker bij vegetarische groentecurry.

Afdrukken