Recept: Gepaneerde kip met knolselderij & salami

recept-gepaneerde-kip-met-knolselderij-en-chorizo

Onderstaande recept voor 4 personen

Ingrediënten

 • 500 gram kipfilet
 • 50 gram belegen kaas, geraspt
 • 60 gram salami in plakjes
 • een pakje gepureerde tomaten
 • italiaanse kruiden
 • zout & peper
 • 2 knoflooktenen, in dunne plakjes gesneden
 • een halve knolselderij in blokjes van een 1/2 cm gesneden
 • 2 rode uien in halve ringen
 • olijfolie
 • paneermeel
 • peterselie, gedroogd of vers

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak een sausje van de tomatenpuree, kruiden, knoflook, zout en peper en water. Je kunt er ook een scheutje wijn door doen, als je dat lekker vindt. Snijdt de kipfilet open maar niet door. Vul deze met plakjes salami en kaas en klap ‘m dan weer dicht. Kook in de tussentijd de knolselderij blokjes heel even door (anders worden ze niet gaar). Leg op de bodem van een ovenschaal de knolselderij en halve uiringen. Besprenkel met een beetje olijfolie. Daarop de gevulde kipfilets. Duw ze een klein beetje in de groente. Giet het sausje over de kipfilet en de groente, strooi wat paneermeel over de kipfilets en zet ze ongeveer een klein uurtje in de oven. Ze moeten gaar zijn.

Afdrukken