Homemade

Duss…

Hebben wij in de tussentijd alles bij elkaar verzameld voor het wecken van groente, cakejes, e.d. weet ik alleen nog niet goed wat en hoe, maar alle apparatuur is aanwezig.

Staat er een flink zuurkoolvat in de bijkeuken z’n werk te doen.. zuurkool maken! Verheugen we ons nu al helemaal op, gaan we van de week uitproberen.

Had ik vrijdag een afspraak met Babette op het station, alwaar zij mij vanuit de trein zo’n 8 flinke kweeperen overhandigde, staat er nu een pot kweeperenbrandewijn tot likeur te worden.

Staat er op het aanrecht een grote weckpot met mandarijnen en druiven te trekken (nog 2 dagen) om uiteindelijk tot wijn! gemaakt te worden. Als je zoiets met pruimen kan doen en de pruimentijd is voorbij, moet het met ander fruit ook lukken.

Ligt het deeg en marsepein voor een appeltaart te wachten tot verwerking.

Hebben we vandaag bij m’n zus een compleet pakket opgehaald waarmee m’n Lief cider kan gaan brouwen, dat wordt een leuk experiment.

Ga ik van de week alle worteltjes oogsten en bewaarklaar maken.

Ondertussen groeit de courgette nog steeds door, evenals de pompoen en wordt het van de week 20 graden. Half oktober 2013 🙂

Afdrukken