Recept: Indisch stoofvlees

Mijn lieve Buuf hier in 023, had dit recept voor me uit de krant geknipt; ze dacht dat we ’t wel lekker/leuk zouden vinden. Sindsdien geef ik haar een bakje stoof als beloofd, want ik maak altijd (te)veel 🙂

Ingrediënten

  • 500 gram (magere) runderlappen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel kerrie
  • 50 cc – 1/2 dl ketjap manis
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 dl kokosmelk
  • zout, peper, boter

Bereiding
Snijdt de runderlappen in stukjes/blokjes. Zout en peper er over. Snijdt de ui in grove stukken, de knoflooktenen in kleine stukjes. Bak het rundvlees met wat boter bruin. Haal het uit de pan. Nu de ui er in, even aanbakken en dan weer het rundvlees erbij. Voeg kerrie, sambal en knoflook toe. Even laten meebakken. Tomatenpuree erbij, en even laten meebakken (dit schijnt ontzuren te heten..), daarna de ketjap en de kokosmelk toevoegen. Deksel op de pan en tenminste 4 uur laten sudderen op een heel laag pitje.

* ik heb dit een keer met sucadelappen gemaakt; dat was geen succes: veel te droog!

Afdrukken