Recept: Spruitjesstamppot met Pastinaak

Het oorspronkelijke recept is van de Dekamarkt, dat noemen ze gezinsvoordeelmenu, en bij de Vomar waren de spruitjes in de aanbieding; 2 zakken voor 1 🙂

Lekkere combinatie van smaken, maar is bij ons in de revisie geweest. In het recept stonden veel te veel aardappelen. Ik eet liever meer groente in verhouding. Daarbij hou ik niet van zachte geitenkaas, maar haalde Griekse schapenfeta.

Ingrediënten:

  • 1/2 kg vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • olijfolie
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 500 gr spruitjes, gehalveerd
  • 250 gr pastinaak, in blokjes
  • 3 volle theelepels gedroogde tijm
  • 200 ml groentebouillon
  • 75 gr hazelnoten, geroosterd
  • pakje Griekse feta (Griekse feta is niet van Koemelk, hoewel er soms een Grieks uitziende verpakking omheen zit).

Bereiden:
Kook de aardappelblokjes in 15 minuten gaar (let op dat ze niet té gaar worden). Verhit de olijfolie in een hapjespan, en roerbak de ui, pastinaak, spruitjes met de tijm tot de ui glazig ziet. Schenk de bouillon erbij, deksel erop en de groenten gaar smoren. Dat duurt ongeveer 15 minuten, korter kan ook, naargelang je minder gare groente wilt eten.

Snijd de feta in blokjes en rooster eventueel de hazelnoten als je ongeroosterde hebt. Van ongepelde hazelnoten kun je de velletjes gewoon laten zitten en opeten. Maar de hazelnoten vervangen door walnoten is voor een cholesterol verlagende maaltijd gezonder, en smaakt net zo lekker.

Giet de aardappelen en de groente af, schep alles door elkaar en schep daar ook de blokjes feta en hazelnoten door. Je kunt eventueel nog wat peper toevoegen, maar dat is eigenlijk niet nodig voor de smaak.

Afdrukken

2 reacties

  1. Kan ook niet, het was echt op 🙂 Maar andere keer ben je welkom hoor, maak ik ’t nog een keer, of houd je niet van spruitjes?

Reacties zijn gesloten.