Recept: Kappertjes van Oost-Indische Kers

Pluk een kwart meer van de zaden van de Oost-Indische kers dan er in je glazen potje passen. Het beste kun je zaden nemen die wat groter zijn (na een dag of 3 a 4 dat de bloem is uitgebloeid). De steeltjes draai je eraf. Mocht je te weinig oogst in 1x hebben, dan kun je ze ook in een open schaaltje 1 of 2 dagen in de koelkast bewaren.

Leg nu de zaden in zout. Gewoon zout, zeezout, dat maakt allemaal niets uit.

Je laat ze een nacht in het zout trekken, en de volgende dag spoel je al het zout eraf. Dan doe je de zaden in het glazen potje, en vult dit met kruiden (kruidnagel, peperkorrels), zaden (jeneverbes, kummel, karwij, venkelzaad), witte wijnazijn (geen natuurazijn, die is heel erg hard & scherp van smaak). En als je zoetzuur wilt, doe je er honing bij.

Afdrukken