Recept: Rode kool met rozijnen

Stoofvlees is een heerlijke combinatie met rodekool met rozijnen. Echt herfst-eten, wanneer het buiten weer kouder wordt.

Ingrediënten
500 gram gesneden rodekool,
1 gesnipperde ui,
75 gr rozijnen,
sap van 1 citroen,
40 gram boter of olijfolie
zout,
2 laurierblaadjes,
4 kruidnagels
150 ml water

Bereiden
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan, en stoof gedurende 25 minuten. 150 ml water kan een beetje te weinig zijn, voeg dan wat water toe.
[Bron: Boodschappen 10-2011]

Zelf had ik veel te veel gemaakt, en deed de rest in een weckpot. Met het idee de rest snel te gaan opeten of wecken. Maar ik het kwam er niet van, kon niet de juiste dag, stand etc. vinden. Dus na een week, kreeg het pootjes en konden we ’t weggooien… 🙁 Volgende keer moet dat toch echt anders.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken