Recept: Kikkererwten-tomatillo curry met rijst

Aangezien ik aardig wat tomatillo’s heb (onverwacht had de plant zich flink uitgezaaid) besloot ik een pinterest bord te maken met tomatillo’s en kwam daar dit recept tegen. Vegetarisch om te beginnen, maar vast ook heel lekker met kipfilet gebakken in ras-el-hanout. Gewoon proberen 🙂

IMG_2076

Het recept begint met de tomatillo-salsa verde:
Ingrediënten
6 tomatillos
2 groene jalapeño pepers of 1 jalapeno en 1 sweet serrano
2 tenen knoflook
1 limoen
1/2 ui
3 el gehakte peterselie of koriander
olijfolie

2 blikken kikkererwten, even kort gekookt en uitgelekt
1 koffielepel olijfolie
1 koffielepel kerriepoeder
1 1/2 tl djingen (komijnepoeder)
1/2 tl paprikapoeder
1/2 kop kokosmelk
1 tl zeezout
1/4 tl zwarte peper
1 kop water

voor garneren
2 limes in kwarten gesneden
1 avocado

Voor de niet-vegetariers:
kipfilet in stukjes, even bakken in de olijfolie met ras-el-hanout en vlak voor het serveren toevoegen.

Bereiden
De oven voorverwarmen op 220 graden. Leg de tomatillo’s, pepers in een ovenschaaltje en laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten roosteren in de hete oven. Haal het schaaltje uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het enigszins afkoelen. Pureer daarna kort met de gesnipperde ui, lime en peterselie of koriander (of oregano). Afgesloten in een pot ongeveer een week houdbaar.

In dezelfde blender (nadat je die leeggemaakt hebt…) een half kop kikkererwten even pureren. Zet ze op zij. Verhit je wok en bak daarin kort de kruiden (kerriepoeder, djinten en paprikapoeder). Voeg dan de Tomatillo-salsa toe en bak die ook ongeveer 2 minuten mee. De kikkererwten, kokosmelk, water toe en laat het zaakje 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Maak daarna op smaak met zout en peper.

lekker met rijst, quinoa o.i.d.

Bewaren

Afdrukken