Recept: Risotto met paddenstoelen

Ik heb al weken zo’n zin in risotto, maar het komt er maar niet van. Ondanks dat ik me niet lekker voel, eten we vandaag Risotto met Paddestoelen.

Ingrediënten

  • 1 zakje tuinerwten (ik had ze na aankoop direct ingevroren, maar dat hoeft niet perse)
  • een half zakje soepgroente
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • half bakje champignons in plakjes
  • 2 handen gedroogde paddenstoelen, geweekt in een scheutje witte wijn
  • olie om in te bakken
  • 1 dl witte wijn
  • 300 gram risotto rijst
  • 600 ml bouillon (kun je van een bouillonblokje en water maken)
  • 100 gram verse Parmezaanse kaas, geraspt
  • Versgemalen zwarte peper

Klaarmaken
De ui in & knoflook in de olie fruiten. Champignons toevoegen en even meebakken. Daarna de geweekte paddenstoelen en de tuinerwten toevoegen en even flink roerbakken. Voeg dan de rijst toe en bak deze glazig. De soepgroenten erbij. De wijn en de bouillon beetje bij beetje toevoegen aan de rijst. Laat de rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken. Mocht er daarna nog teveel vocht in zitten; even zonder deksel doorkoken. Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas.

En iets met fruit toe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken