Spamsterdamned

Kreeg ik van Alphamegahosting bericht dat ik ver over m’n datalimiet zat: 376 GB!!! Hoe kan dat nou? Zoveel bezoekers komen er toch niet op m’n site? Nou, hun statistieken wijzen anders uit. Ook anders dan Webstat4u (voorheen Nedstat) uitwijst. Ik moet gaan bijbetalen, of naar een duurder hostingpakket met meer gigabites. Daar zat ik niet echt op te wachten, trouwens, 2 GB moet toch meer dan voldoende zijn, dacht ik zo. Dus een aantal maatregelen genomen.

Pivot weblog verwijderd. Helaas kunnen genealogiebezoekers daar nu geen berichtje meer achterlaten. Het bezoekersaantal daalde behoorlijk, maar in m’n log’s bleken nog steeds allerlei US Commercial URL’s voor te komen. M’n Nedstat teller verwijderd, deze gaf sinds ze Webstat4u zijn geworden ineens reclame pop-ups, daar zat ik niet echt op te wachten. Bij Web-log.nl een aantal ip adressen gebanned, web-log een mailtje gestuurd, misschien dat dat ook helpt.

En een minicursus htaccess gevolgd bij myhomepage.nl. De ip adressen opgezocht van de betreffende spammers, en deze gebanned via een htaccess bestand. Heel makkelijk (als het maar werkt…). Je maakt een tekstbestand in je html validator, noemt dit htaccess.txt. Daarin zet je: order allow,deny deny from 84.252.148.7 deny from 84.252.148.9 allow from all En dan uploaden. Rename naar .htaccess en klaar is Rietje.

Dat was een halve dag werk. Morgen eens in m’n logs kijken of dit werkt.

Afdrukken