Eropuit; Weckketel & Zuiderzeemuseum

Wat een combinatie hè? Hoe kwamen we nou in die uithoek (Bovenkarspel/Enkhuizen) terecht?

Een week of 3 geleden kwam er s’ochtends vroeg ineens een tweet voorbij op m’n scherm, waarin iemand een weckketel gratis af te halen aanbood, voor wie wilde. Dus riep ik heel hard (nou ja, virtueel) ‘Ja, ik wil!’ En zo maakte ik virtueel kennis met Arwen, die haar weckketel wel kwijt wilde, de thermometer ook nog erbij vond en al paaseitjes at, hoewel ze mijn kerstkransjes ook wel een idee vond 🙂

We spraken af dat mijn Lief en ik de ketel zouden komen halen zodra de sneeuw en gladheid weg zou zijn, en gelukkig was dat ineens ook het geval. Dus hoppa in de Coertmobiel en naar Bovenkarspel gereden. Lief had een vrije dag, dus dat kwam goed van pas. Alleen jammer van het zeikweer.

Arwen had maar even tijd (haar huis moet verkocht & daarom bezichtigd), zodat we direct doorgingen naar Enkhuizen. Wat een leuk stadje is dat. En vast nog leuker als het droog is buiten. Maar dat zou het niet worden, zodoende doken we na een korte wandeling het Zuiderzeemuseum in.

Het gaat over bootjes en zo

Ze hebben er aardig wat liggen. Daarna loop je allerlei plaatsen voorbij die aan de Zuiderzee liggen, of lagen. Met klederdrachten, handel, weefgetouwen etc.

Hoe we bij de IJsvogels terecht kwamen weet ik niet meer, maar er stond een tafelvoetbalspel yeah! Ik won, 2x, dus deden we maar geen potje 😉

Lief drukte op het knopje! Ik deed niets!

En in hotel Spaander, werden we helemaal blij!

Van mij is ook nog ergens zo’n foto, maar die kon ik zo snel niet vinden 😉 Dat was een leuke dag. *grinniktnogna*

O ja, en een foto van de weckketel volgt nog, ik moet ‘m eerst ffe poetsen.

Afdrukken