Scanner zoektocht

Ik heb definitely een scanner nodig die het doet onder xp en bij voorkeur ook Macosx. Dus dachten wij vanmiddag eventjes in de buurt te kijken waar je die voor een aangename prijs kunt kopen.

Eerste poging: Dixons (Kinkerstraat)  één scanner, voor € 125,-. Dat is te duur.

Maar ze hadden toevallig wel stamboom software liggen, die ik graag wilde hebben. De meneer achter de kassa begon in laatjes te zoeken. “Hij is zoek”, wist hij me te vertellen. Met mijn: “Goh, misschien weet uw collega misschien waar ie gebleven is?”, bracht ik hem waarschijnlijk op een idee.
Collega adviseerde hem om beneden te gaan kijken in het doosje “Gevonden Voorwerpen”. Na 5 minuten (waarin Jeroen allang zonder pardon had willen weglopen, maar dat vond ik niet zo beleefd) kwam meneer terug met lege handen. Ik bedankte hem voor de moeite en gaf het ongevraagd advies van Adviesbureau Rietje: “Leg dat lege doosje maar niet meer in de kast”.
Wij komen er nooit meer, want dit was al de derde keer “op zo’n bijzondere manier” voor nop.

Poging twee: Megamasters Overtoom (onze vaste PC winkel); Wegens vakantie gesloten.

Poging drie: PC-Dokters (Overtoom) In het midden van de zaak stond, jawel, een HP scanner voor € 39,-. Hoera dacht ik. Maar eerst de specificatie van dat ding. Nou, dat was moeilijk. Na 5 minuten wachten, kwam er een meneer, die met enige moeite in de doos ging kijken. Hij wist de specificatie duidelijk niet uit z’n hoofd. In de doos zat een leeg zakje. Vervolens wees hij op een scanner links tegen de muur in een doos. Die had namelijk wel een specificatie en kost € 70,-. En hij loopt naar achteren om aan collega te vragen of dat werkelijk de prijs is. Ik riep nog: “Ik ben niet geinteresseerd in die scanner, ik wil weten wat de HP scanner kan”. Affijn, om een lang verhaal kort te maken: ook daar komen we niet meer, dit was al de 2e keer “op zo’n bijzondere manier” voor nop. Misschien was het wel geen goeie dag om te gaan kijken naar een scanner, en hebben we morgen in Haarlem wel meer geluk. Daar zijn de winkelmeneren vast veel behulpzamer en willen ons graag iets verkopen.

Afdrukken