AH HA

Na een lange nachtrust, waarbij ik niet uitgerust wakker werd, ben ik vandaag vooral bezig geweest met het uitzoeken van:

Hoe kun je je logs opslaan, tot pdf in gewenst formaat omzetten en afdrukken via bijv. Lowie Kopie of zoiets en je eigenste boek uitgeven op de ‘goedkoopste en meest arbeidsintensieve’ manier. Oftewel, dat laatste, daar kwam het uiteindelijk op neer…. Niet helemaal wat ik zocht. Daar heb ik verschillende plugins voor uitgezocht, gedownload, en geinstalleerd, maar deze wilden niet. Helaas. Wat is er dan wèl gelukt?

  • Gisteren: print dit bericht (gaat per bericht, maar deze plugin van WP doet het prima, mag gezegd worden),
  • van print naar PDF programmaatje gedownload; PrimoPDF (daar had ik al ervaring mee, en dat werkt enigszins naar mijn wens),
  • de logs apart opslaan als html bestand,
  • deze logs vervolgens bewerken met CSE html validator Lite,
  • op het laatst de ‘klik hier om te printen’ gebruiken,
  • en het hele verhaal tot 1 pdf maken.

De meest arbeidsintensieve manier dus. Maar misschien wel goedkoop 🙂 

Verder hebben we even boodschappen gedaan, en onderweg naar AH: “Herinnertuzichdezenog?”

Ik heb vanmiddag ook nog een frisseluchtroostertje in de keuken muggedicht gemaakt (mijn liefste heeft vanaf nu in de keuken niets meer te vrezen van muggen) en hebben wij (m’n liefste, op 1 na liefste en ik) 2 minuten op ons bankje zitten zonnen, wat aan warmte nog niet overhield. Maar…. Het wordt steeds beter.

De kruidencake uit een pakje met toegevoegd water & Kardemom gaat ook heel best smaken na onze hamburgers vanavond bij de tv, ah ha.

Afdrukken