Beleefdingen Januari 2021

Ik heb altijd een beetje moeite met januari’s, moet dit jaar viel dat mee. Geen idee hoe het komt. Alles is sowieso trager geworden sinds we weer in lockdown zitten, en soms lijken dagen veel op elkaar..

HHYS8799

Ik werd 55 jaar jong, deed een wandeling met zus A. die speciaal die dag langskwam, ’s middags een borreltje met mijn ouders en Lief’s ouders kwamen het weekend erna gezellig theedrinken. En van vrienden kwam er ineens een verrassing; een grote bos bloemen werd door de postbode op de stoep gezet.

20210112_EIMV3956

Mijn vrijwilligerswerk voor Het is Netwerken begon weer in de 2e week van januari, we zoomen wat af, Lief werkt in de ochtend, en tussen de middag proberen we zo vaak als lukt een ommetje te maken, langzamerhand worden de ommetjes langer. Er komt een nieuwe telefoon in huis, ik krijg de oude van mijn Lief en ben er reuze blij mee; nu doen m’n veelgebruikte apps het weer.

IMG_0662

IMG_0720

Het gereedschap zijn we aan het uitzoeken (hoeveel inbussleutels kan een mens hebben?), we lopen af en toe langs een mini-bieb om er te ruilen. Een belangrijke klus vindt plaats; schoonbroer komt helpen de luxaflex op de overloop op te hangen en we schilderen de muur daar ook. Wat een verschil! De 1e nacht was het stikdonker op de gang toen het licht uitging 😉

IMG_6419

Ik krijg Leerzin en pak m’n HTML-kennis weer op via Sololearn, en begin ook aan de cursus Life Coach. Heb ook schrijfzin en poep er af en toe een Elfje uit. Ook bak-zin, maar we moeten niet teveel zoetigheid eten want dat zet zo aan. De January Cure 2021 doe ik mee, maar niet heel erg uitbundig. Het geeft wel zin om te poetsen. De revalidatie arts had fijne uitleg over energie enz. Lief hoeft niet meer naar de Longarts.

De avondklok wordt in gesteld vanaf 21:00 uur en natuurlijk zijn er weer mensen die dat aangrijpen om eens flink te gaan rellen, plunderen en vernielen. Als hierachter het Marsmanplein aan de orde lijkt te zijn, begin ik dat wel eng dichtbij te vinden. De PostNL pakjesman vind het een sport om om stipt 8:00 aan te bellen. Lief vloekt erom.

Het dak van de schuur blijkt weer lek te zijn. Ik bel met WBV Tuinwijk-Noord, die zucht. Ja, dat deed ik ook. Ondertussen is er nog niets gebeurd.. zo ziet het er van buiten uit wanneer ’t keihard heeft geregend.

IMG_6413

Een nieuw boek is aan de beurt; Het mes van de sluipmoordenaar van Sarah J. Maas.

De moestuin begint te kriebelen, ik bestel bij Hermie.com zaai- en stekgrond, en bio tuingrond. De tuinbonen en vroege doperwten worden voorgezaaid. Tegels voor op de patio van de Lidl komen binnen en dan wordt het buiten ineens kouder! De vogeltjes vliegen af en aan tijdens de tuinvogeltelling 😀

Pluisje moet nodig haar inentingen krijgen, en ondertussen vragen wij ons af hoe het zit met de vaccinatie tegen corona. We gaan het meemaken, wie weet volgende maand!

Afdrukken