Beleefdingen Augustus 2020

Tja, augustus 2020 kenmerkt zich door verschillende dinges..

Vakantie of geen vakantie (wij zijn nog altijd ‘gewoon’ thuis). Ergens naartoe gaan? Nee, niet. Niet met de auto (mijn Lief werkt halve dagen, want ziek en in de middag kaputmoe), niet met de bus, niet met de fiets.

Het 1e weekend komen m’n ouders bij ons langs, we doen een glaasje op de patio en een rondleiding door m’n Paleistuin-Noord, want ook ik ben trots op mijn tuinen. Coertgettes en andere planten beginnen te groeien, en we kunnen ze ook eten. Bob komt langs, ik vond het zo leuk!

We gaan een uurtje naar Thijsse’s hof, alwaar gelukkig weinig mensen, en een prachtige route uit is gezet.

Ondertussen begin ik echt ‘last van mensen’ te krijgen, met name de klussende, schreeuwende, feestvierende buren en hun buurkinderen ben ik zat. Daaraan kan ik zelf merken dat het tijd wordt om even een weekje ergens anders te zijn, daarna valt altijd alles weer mee, maar dat gaat nu niet.

Ik voer telefoongesprekken met zussen, vriendinnen, heb contact tenminste 1x per week met het BaanBreker-groepje in de zoom. Iedereen overleefd op zijn/haar manier deze periode.

Om m’n gft beter te hergebruiken bestel ik een bokashi-emmer met bokashi, eens kijken hoe dat werkt. De emmer zit na 3 weken vol, ik kan vocht aftappen maar hoe nu verder ben ik zelf nog niet helemaal achter. Dat komt in september na de vakantie wel.

Zonnebloemendag het 10e jaar dat Veerle is geboren, ze is altijd memorie. Ik voer de katten van m’n buurmeisje een midweekje, slopertje en slapertje 😉 Ze hadden het warm dit jaar; tijdens de hittegolf niet naar buiten. Vooral Fiinn had het daar moeilijk mee.

Af en toe een persconferentie, maar na even kijken geloven we het wel. Wij weten wel wat akelige gevolgen van corona ondertussen kunnen zijn, en al die versoepeldingen ben ik niet heel blij mee.

Augustus staat voor Hittegolf. Tenminste 2 weken en het was een échte. We bouwen een tentje aan de Paleistuin-Zuid, we bouwen een tentje aan de Patio Noord. We schaffen nog een aircooler aan, nu 3 stuks, plus kolomventilator. Lief werkt boven alwaar de temperatuur steeds hoger wordt.

Pluizig ontdekt zelfs weer het koelmatje en maakt daar gebruik van. We proberen nog steeds elke dag een ommetje te maken na de lunch; lief moet echt bewegen. Half augustus komt er eindelijk een klein beetje regen!

We gaan een uurtje naar Wijk aan Zee; zeelucht happen is altijd goed! En verandering van omgeving zo af en toe ook; het Schoterbos kunnen we wel dromen ondertussen.

Ik haal magnesium-zink-calcium tabletten i.v.m. kramp in m’n voeten en wiebelende kuitspieren ’s nachts; hopelijk helpt dat.

Als eindelijk de lucht weer een beetje gekoeld is, kunnen er ook weer dinges gedaan als… stofzuigen, klusjes zoals de keukenlade fixen, opruimen, tomaten oogsten begint, en een Kopje Netwerken bij Het is Netwerken.

Ik run op vrijdag het secretariaat en ben daarnaast ook teamlid van de Kerngroep. Betaald vrijwilligerswerk, ik ben er zo blij mee!

We boeken alsnog toch nog een week vakantie; dat is met recht een verheugje!

Afdrukken